hook kapitány
Giphy

Hook kapitány ölte meg Ariel anyukáját? – 4 megdöbbentő teória Disney-rajzfilmekről

A Disney-rajzfilmek olyanok, mint egy tündérvilág, ahol minden szereplőnek megvan a maga hihetetlen története, tele kalandokkal és varázslattal. Ám mi van akkor, ha ezek a mesék sokszor megrázó és megdöbbentő elméletekkel szolgálnak? A GYEREKKOR VÉGE ALERT!

Hook kapitány ölte meg Ariel anyukáját?

Pinterest /buzzfeed.com


Az egyik sellő, Pán Péter barátja, pont úgy néz ki, mint Ariel édesanyja, Athéné, akinek ugyanolyan tüzes vörös haja és smaragdzöld uszonya volt. A Pán Péterben szereplő sellők leginkább Hook kapitánytól féltek. Az Arielről szóló második rajzfilmben pedig megtudjuk, hogy egy rosszindulatú kalóz ölte meg Athénát. A teória kitalálói pedig joggal feltételezhetik, hogy Hook kapitány ölte meg Ariel édesanyját.

Geppetto és Kuka egy és ugyanaz a személy

Pinterest / Zimbio

Valószínűleg teljesen biztos vagy abban, hogy Kuka egyike a hét törpének, de lehetséges, hogy valójában ő Geppetto kiskori énje. A hasonlóság tagadhatatlan a két karakter között: a hatalmas füleken át egészen a nagy kék szemekig és a piros orrig, ám nem csak külsőleg hasonlítanak! Mindketten bénácskák és figyelmetlenek. Felmerülhet a kérdés az emberben, hogy hogy lehet egy és ugyanaz a személy, hiszen Kuka nem tud beszélni ellenben Geppettóval. A magyarázat egyszerű! A hat törpe még réges-régen talált egy elhagyott kisbabát, majd befogadták. Kuka még nagyon kicsi volt ezért nem tudott beszélni. Felnőtt korában azonban sajnálatos módon összerúgta a port a többi törpével, ezért elutazott Olaszországba, ahol felvette a Geppetto nevet. Mivel barátok nélkül maradt elkezdett játékokat készíteni magának. A többi meg már történelem!

Némó valójában meghalt

Toppont

Talán már sokan ismerik az elméletet, de akik még nem, azok kapaszkodjanak meg. Egyesek úgy vélik, hogy Némó a testvéreivel és édesanyjával együtt meghalt a film elején, és minden más a filmben Pizsi tudatalattijában játszódik, miközben megpróbálja elfogadni a tényt, hogy a szerettei meghaltak. A film hátralévő részében látjuk, ahogy Pizsi végigmegy a gyász minden egyes szakaszán.

Az Aladdin csak egy kitaláció, amit a rajzfilm elején szereplő eladó talált ki

Pinterest / braindamaged

Egy ügyes eladó a rajzfilm elején megszólít, hiszen kétségbeesetten el akar adni nekünk valamit. Nem igazán érdekel minket, mire ő tesz egy utolsó kísérletet: előhúz egy lámpát a kabátujjából. Elárulja, hogy ez nem egy közönséges lámpa, és belekezd Aladdin történetébe.