Most akár te is elkészítheted!

Diána hercegné előszeretettel járt éttermekbe, nem igazán főzött. Darren McGrady, a királyi család egykori séfje szerint a szívek királynője nem volt jó szakács. Sőt, egyszer az is előfordult, hogy ki kellett hívni a tűzoltókat, miután spagettifőzés közben majdnem lángra kapott a palota.

Carolyn Robb, aki egykor szintén a hercegnének volt a séfje, a Royal Eats nevű Youtube csatornán mutatta be, hogyan készül Diána kedvenc édessége, a francia tejföllel, vagyis a crème fraîche-sel töltött és trópusi gyümölcsökkel díszített pavlova – írja a Vince.

Annak ellenére, hogy kezdetben rendkívül ideges volt, Robb hamar megnyugodott Diana hercegné barátságos viselkedése miatt és remek kapcsolat alakult ki köztük.

www.youtube.com

Princess Diana's Personal Royal Chef Shares Her Princess Of Wales-Inspired Pavlova Recipe | Delish

A séf a szép emlékek tiszteletére alkotta meg újra a tortát. A sütés közben pedig azt is elmesélte, hogy Vilmos herceg és Harry herceg fiatal korukban habcsók készítésével segítettek neki a konyhában.

Robb pavlova receptje nem egyszerű, így csak az igazán tapasztalt cukrászoknak ajánlott megpróbálkozni a crème fraîche verzió elkészítésével. Ám, ha ennek ellenére úgy döntöttél, hogy elkészíted az édességet, hogy könnyebb legyen, a francia krém helyett használhatsz tejszínhabot vagy görög joghurtot. A gyümölcsöket pedig kicserélheted bármire, amit éppen kívánsz.