A csokoládémousse egy valóra vált álom az édesszájúak számára: ha jól készítjük el, intenzíven csokis és krémes, közben mégis habkönnyű és légies. Hagyományosan tojásból, cukorból, tejszínből és csokoládéból áll, mi viszont mutatunk egy könnyített, mégis hihetetlenül finom verziót a Vince jóvoltából.

Bár a csokoládémousse a világ legízletesebb desszertjei közé tartozik, eredeti receptjét nem kifejezetten egyszerű jól elkészíteni. Könnyen előfordulhat, hogy kellő tapasztalat hiányában túl sűrű és darabos habot készítünk, aminek a textúráján tovább ronthat a nem megfelelően eldolgozott tojássárgája.

Szerencsére létezik egy mindössze két összetevőből álló recept, amelyet bárki tökéletesen elkészíthet – még az is, aki nem mozog kifejezetten otthonosan a konyhában. Ehhez semmi másra nem lesz szükségünk, csak egy kis csokoládéra és tejszínre.

Fotó: Shutterstock

Akkor járunk a legjobban, ha tartalmasabb, de nem túl sötét, körülbelül 50 százalékos kakaótartalmú csokit választunk. Mindez persze ízlés kérdése, de alapszabály, hogy minél karakteresebb ízű desszertet szeretnénk készíteni, annál sötétebb étcsokoládéra lesz szükségünk.

​Hozzávalók

  • 360 gramm hideg habtejszín
  • 180 gramm csokoládé

​Így készül

  1. Egy edényben melegítsük fel a tejszín felét. Adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergessük, amíg teljesen fel nem olvad.
  2. A maradék hideg tejszínt tegyük egy tálba, és verjük fel tejszínhabbá.
  3. A tejszínhabot két részletben, nagyon óvatosan forgassuk bele a csokoládés masszába.
  4. A csokoládémousse-t porciózzuk ki poharakba, és tálalás előtt optimális esetben egy éjszakára, de minimum egy órára tegyük hűtőbe.