Napjainkban hasonló kísérletre már esélyünk sem lenne, a 20. században viszont még volt erre lehetősége egy szerencsés házaspárnak. Dolly és Owen Pope 1955-től egészen 1971-ig élt a kaliforniai Disneyland területén úgy, hogy a park látogatóinak fel sem tűnt mindez.


1950-ben a kaliforniai Anaheimben Walt Disney azon dolgozott, hogy megnyissa a világ legelső Disneyland parkját. A legendás producer egy szakértői csapattal végezte a munkáját, ebben a társaságban pedig szerepet vállalt a Pope házaspár is – írja a Drive Magazine.

Ez is érdekelhet: A szépség többé nem elég – így változnak a világgal együtt a Disney-hercegnők

A cég egyik megálmodója, Harper Goff ellátogatott egy lóversenyre, amit Pope-ék rendeztek meg. Goffot lenyűgözte a lelkes házaspár szakértelme, így Disneynek is azt javasolta, hogy keresse fel a Los Angeles-i helyszínt. Ugyanis a producer pónilovakat is be szeretett volna költöztetni a parkba.

Disney a versenyt követően leszervezett egy találkozót Dollyval és Owennel, ahol elmondta nekik, hogy egy óriási projekten dolgozik, amihez szeretné a segítségüket kérni. Nem sokkal később a Pope házaspár el is fogadta Disney ajánlatát, ennek következtében pedig 1951-ben be is költöztek a burbanki Walt Disney Stúdióba azért, hogy gondozni tudják az állatokat.

Ahogy közeledett a park hivatalos megnyitója, a házaspár megkérdezte munkáltatójukat, hogy megengedné-e, hogy beköltözzenek a park területére, mivel így közelebb lennének az állatokhoz. Disney belement, a házaspár pedig egy sor előre megtervezett házikóból választhatta ki azt a verziót, amiben szívesen laknának.

Végül egy hatalmas, 176 négyzetméteres farmházat választottak maguknak, ami a pónifarm mögött épült fel, Pope-ék pedig egészen 1971-ig a Disneylandben töltötték a mindennapjaikat.

A pónifarm napjainkban már nem létezik, azonban Dolly és Owen házát a mai napig nem bontották le – igaz, az most általában az egyik stúdió backstage területén pihen.