Megjelentek az első képek az afrikai dzsungel közepén épülő tradicionális, de mégis modern faluról, amit 2022-re adnak majd át a helyi lakosoknak.

A Warka Water nonprofit szervezet, mely Afrika őshonos lakóinak nyújt segítséget, most megálmodott egy olyan integrált falut a Kongói-medence közepén – itt van az Amazonas után a második legnagyobb esőerdő a világon –, amit az őshonos művészek segítségével közösen építenek fel Kamerun környékén.

Warka Water

Az építkezés során szigorúan helyi, természetes anyagokat használnak fel, illetve kizárólag ősi, helybéli építési technikákat alkalmaznak – mesélte Arturo Vittori, a projekt olasz építésze a Designboomnak.

Warka Water

Nagy figyelmet fordítanak az olcsó és fenntartható életkörülmények kialakítására, hogy a helyi kézművesek példát mutassanak az emberek számára. Meg szeretnék mutatni, hogy az esőerdő közepén is kialakítható egy gazdaságos, önfenntartó hely, ahol a természettel összhangban élhetik a mindennapjaikat.

Warka Water

A házak többnyire bambuszból készültek, mellettük lesz 2 „warka-torony", amelyek alternatív vízforrásként szolgálnak majd. A cél, hogy a torony naponta 40-80 liter ivóvizet is tároljon, amit a magas páratartalom miatt a levegőből tudna kinyerni. Továbbá lesznek komposztáló WC-k, amiből műtrágyát állíthatnak elő a helyiek, illetve egy „warka kert" az élelmezés segítésére.

Warka Water

Az építési munkálatok már elkezdődtek, a faluban jelenleg is élnek, de várhatóan 2023-ig készül el teljesen.