A későbbi fanatikusoknál már egész korán kialakul az autók iránti fékezhetetlen vonzalom, majd – sok esetben – társul hozzá szinte minden jármű, aminek kereke van és gurul. A múzeumban a szépen fénylő karosszéria ejt rabul, a versenypályán pedig a csikorgó gumi hangja teszi rajongássá a gépjárművek iránti érdeklődést. Mivel lehet kedveskedni nekik? Van pár ötletünk!

A könyv

mytheresa.com

Igazi gyűjtői darab az Assouline: The Impossible Collection Cars könyv, ami közel kétszáz oldalon mutatja be a világ legszebben kivitelezett autóit. A huszadik század járműveit felvonultató kiadványban olyan hírességek ikonikus autói is feltűnnek, mint Ralph Lauren, Pablo Picasso, Elvis Presley és Marlene Dietrich. A könyv muzeális mivoltát mutatja az is, hogy egy porfogó vászontáska és fehér kesztyű is jár hozzá az oldalak makulátlan megőrzése érdekében.

Ár: ~ 387 ezer HUF

A fejhallgató

masterdynamic.com

A versenypályán, ahol csak úgy zúgnak a motorok elengedhetetlen egy jó minőségű fejhallgató, éppen ezért alkotta meg a Mercedes-AMG ezt a magas teljesítményű darabot, ami egyértelműen nagy kedvenc lehet a zenehallgató közönségnél. Az aktív zajszűrővel rendelkező, vezeték nélküli fejhallgató nagyon komoly akusztikát biztosít, miközben puha báránybőr bevonattal kényezteti a fülünket.

Ár: ~ 260 ezer HUF

Az illatosító

Jo Malone

Amikor hosszú órákat töltünk az autóban, akkor kifejezetten jóleső lehet egy kellemes illat, ami örül vesz. A Jo Malone autóillatosítója a márkára jellemző elegáns és kifinomult stílusjegyekkel álmodta meg az illatokat, hogy azok ne legyenek túlságosan tolakodóak.

Ár: ~ 38 ezer HUF

Az óra

selfridges.com

A háromszoros Formula–1-es világbajnok Ayrton Senna éveken át dolgozott együtt a TAG Heuer márkával, akik a közös munka tiszteletére adták ki ezt az órát. A svájci cég Forma–1-es kollekciója olyan nagy teljesítményű órákkal van tele, melyeket a felgyorsult mindennapokra terveztek. Időtálló darabok, melyek akár 200 méterig vízállóak.

Ár: ~ 1 020 ezer HUF

A kisautó 

amara.com

Az első autós élmények meghatározóak – a Baghera pedálos autója igazi kalandot ígér a kicsiknek. Már két éves kortól hajthatják a vállalkozó szellemű gyerekek a piros retró stílusú kisautót, ami funkcionális kormánnyal és gumiabroncsokkal felszerelt, utóbbinak köszönhetően bármilyen terepen stabil tud maradni a járgány.

Ár: ~ 98 ezer HUF