Az Amazon középiskoláknak fizet, hogy rendes Amazon-alkalmazottakat neveljenek ki

Az Amazon középiskoláknak fizet, hogy rendes Amazon-alkalmazottakat neveljenek ki

Úgy látszik, hogy óriási szükségük van a fiatal munkaerőre.


Az Amazon olyan középiskolai kurzusokat finanszíroz, amelyek megtanítják a diákoknak, hogyan dolgozzanak az Amazonnál. A Motherboardhoz eljuttatott dokumentumok szerint a San Bernardino-i Cajon középiskola diákjainak 2019 óta a vállalat által szponzorált „Amazon Pathways" kurzusokat kínál. A kurzusok olyan tananyagot tartalmaznak, amely többek között arra tanítja őket, hogyan lehet motiválni az alkalmazottakat anélkül, hogy fizetésemelést adnának nekik, miközben még a dolgozók hatékonyságát is növelnék.

A Motherboard által megszerzett dokumentumok szerint az iskolának nyújtott 50 ezer dolláros (16 millió forintos) támogatás a Cajon High tanárait is felkészíti arra, hogy miképp alakítsanak ki és fejlesszenek hatékony ipari partnerséget az Amazonnal. Az osztályokba beiratkozott diákoknak munkaalapú gyakorlatot is kell végezniük az Amazonnál vagy egy másik logisztikai vállalatnál.

Bár már az is elég disztópikus, hogy az Amazon egy állami középiskolán belül finanszírozza a kiskorúaknak szóló munkavállalói képzési programokat, az iskola elhelyezkedése legalább annyira aggasztó. San Bernardino megye és a szomszédos Riverside megye tizennégy csomagelőkészítő központ, két légi csomópontnak és több mint 40 ezer Amazon-alkalmazottnak ad otthont.

Bár az ilyen típusú, vállalatok által támogatott tanfolyamok nem szokatlanok, különösen szembetűnő, hogy az Amazon olyan régióban élő gyerekeknek nyújt támogatást, ahol a megélhetési költségek magasak, miközben ugyanilyen magas az állami támogatásra szoruló Amazon-alkalmazottak aránya is.


A figyelmetekbe ajánljuk