Egy tanulmány szerint a fiataloknak kevesebb az álláslehetőség a járvány után

Egy tanulmány szerint a fiataloknak kevesebb az álláslehetőség a járvány után

A 20-as éveik közepén járók azt mondják, hogy az egymást követő korlátozások megnehezítették a kapcsolatépítési lehetőségeket, és megakadályozták őket abban, hogy releváns készségeket szerezzenek.


A tudomány mindig „jó hírekkel" szolgál a fiataloknak. Tavaly júliusban kiderült, hogy a bezártság káros hatással van a mentális egészségünkre, súlyosbítja a stresszt, a szorongást és a depressziót. Most pedig a kutatások ismét előálltak a legújabb elmélettel:

fiatalok karrierlehetőségei csökkentek.

A brit Egészségügyi Alapítvány által végzett kutatás szerint a 22-26 évesek 86 százaléka úgy érzi, hogy a jövőbeli karrierjét negatívan befolyásolták az egymást követő lezárások, amelyek visszafogták a kapcsolatépítési lehetőségeket és megakadályozták őket abban, hogy fontos készségeket sajátítsanak el.

A felmérésből az is kiderült, hogy a fiatalok félnek a stabil munkahelytől: a válaszadók 54 százaléka arról számolt be, hogy az őket érdeklő állások többsége csak ideiglenes szerződéseket kínál, 35 százalékuk pedig úgy véli, hogy nehéz biztonságos, tisztességesen fizető és fejlődési lehetőséget biztosító munkát találni.

(Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk