A nagy újítás, hogy rendes CV helyett egy TikTok-videóban kell meggyőzni a leendő munkaadót.


Bár akadnak emberek, akik a TikTokon keresztül jutottak bevételhez, vagy éppen azzal növelték a bevételeiket, de eddig az app hallatán a legtöbb embernek valószínűleg nem az álláskeresés ugrott be. Ezen kíván változtatni a közösségi média cég.

Létrehoznak egy álláskeresős oldalt, ami azt leszámítva egy sima álláskeresős oldal lesz, hogy a jelentkezők nem egy írott CV-t adnak majd le jelentkezésként, hanem egy TikTok-videót gyakorlatilag. Vagyis egy rövid videóban kell összefoglalniuk a jelentkezőknek, mihez értenek, miben jók, miért jár jól velük egy munkáltató.

Egyúttal össze is lehet majd kapcsolni ezeket a videós szakmai önéletrajzokat a TikTok-profilokkal, vagyis az app böngészése közben is csekkolhatják az emberek majd a CV-d, növelve az esélyeket. De persze ilyen szempontból kerülhetünk olyan problémába is, hogy egy videónk miatt kerülünk bajba a munkahelyünkön. Szóval érdemes külön fiókot nyitni csak szakmai dolgoknak.

(Forrás: Engadget)


Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk