Ajándéknak is csodálatos: tökéletesen krémes tojáslikőr

Ajándéknak is csodálatos: tökéletesen krémes tojáslikőr

Van abban valami különleges, amikor olyan ajándékkal lepjük meg szeretteinket, ami a saját kezünk munkáját dicséri. Lehet ez egy tökéletes precizitással összerakott fotóalbum, egy sál, amit mi kötöttünk, vagy a legkrémesebb tojáslikőr. Utóbbihoz mutatjuk is a tökéletes receptet!


A tojáslikőrben az a legjobb – azon kívül, hogy nagyon finom –, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető. Mindössze 20 percet vesz igénybe az egész művelet – ennél pedig még az is több idő, hogy megtaláljuk azt a tökéletes csatosüveget, amibe áttöltjük majd az elkészült italt.

De vajon mire van szükségünk ehhez a nagyon egyszerű recepthez?

1 liter tojáslikőrhöz kell

  • 4 darab tojássárgája;
  • 400 ml habtejszín;
  • 100 ml tej;
  • 1 csomag vaníliás cukor;
  • 3 evőkanál cukor;
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj;
  • és 350 ml fehér rum.

Az elkészítés első lépése, hogy a tejet, a tejszínt, a tojássárgákat, a sima és a vaníliás cukrot, valamint a fahéjat összekeverjük, majd vízgőz felett, addig keverjük folyamatosan, amíg egy sűrű állagú krémet nem kapunk.

Ezt követően egy kicsit állni hagyjuk, majd kellőképp kihűlt, hozzáadjuk a rumot – és kész is vagyunk. Ezt követően már tényleg csak annyi dolgunk van, hogy kiválasszuk a legszebb karácsonymintás szalagot, amit majd az ajándékba szánt üveg nyakára köthetünk.

A figyelmetekbe ajánljuk