A tojáslikőrben az a legjobb – azon kívül, hogy nagyon finom –, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető. Mindössze 20 percet vesz igénybe az egész művelet – ennél pedig még az is több idő, hogy megtaláljuk azt a tökéletes csatosüveget, amibe áttöltjük majd az elkészült italt.
De vajon mire van szükségünk ehhez a nagyon egyszerű recepthez?
1 liter tojáslikőrhöz kell
- 4 darab tojássárgája;
- 400 ml habtejszín;
- 100 ml tej;
- 1 csomag vaníliás cukor;
- 3 evőkanál cukor;
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj;
- és 350 ml fehér rum.
Az elkészítés első lépése, hogy a tejet, a tejszínt, a tojássárgákat, a sima és a vaníliás cukrot, valamint a fahéjat összekeverjük, majd vízgőz felett, addig keverjük folyamatosan, amíg egy sűrű állagú krémet nem kapunk.
Ezt követően egy kicsit állni hagyjuk, majd kellőképp kihűlt, hozzáadjuk a rumot – és kész is vagyunk. Ezt követően már tényleg csak annyi dolgunk van, hogy kiválasszuk a legszebb karácsonymintás szalagot, amit majd az ajándékba szánt üveg nyakára köthetünk.