A világ 250 legjobb egyeteme között a Semmelweis

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

A világ 250 legjobb egyeteme között a Semmelweis

A Semmelweis Egyetem összesen 87 helyezést javított a tavalyi eredményeihez képest a Times Higher Education (THE) listáján. Ráadásul így Magyarországon a legjobb magyar felsőoktatási intézménye lett.


Az orvos- és egészségtudományi területen (Clinical and Health) két teljes kategóriát javított az intézmény, vagyis a 301-400. helyről a 201-250. közé került, 87 helyezést előre lépve. A másik három hazai orvosképző egyetem a 401-500. pozíció között található ezen a listán. Az élettudományok területén (Life Science) 56 helyet javítva a 301-400. hely között szerepel a Semmelweis – szintén egyedüli magyar egyetemként.

A Times Higher Education (THE) most közzétett szakterületi rangsorában 11 tudományterületen mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit. A Semmelweis Egyetem két tudományterületi listán szerepel. Az orvos- és egészségtudományokban (Clinical and Health) 87 helyezést javítva a 201-250. közötti intervallumba került a Semmelweis Egyetem, amelyet tavaly még a 301-400. hely közötti kategóriába soroltak.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

semmelweis.hu

A The Times Higher Education World University Rankings 2020 majdnem 1400 egyetemet foglal magában és 92 országot, így a világ legnagyobb és legszélesebb spektrumú osztályzását készítő rangsor.

A rangsorolást egy 13 gondosan kiválasztott mutató alapján állítják össze, ami méri az intézmény tanítási módszertanát, kutatási metódusát, tudás átadásának hatékonyságát, és mindezeknek a nemzetközi színtéren való elhelyezkedését.

A figyelmetekbe ajánljuk