A célig vezető út néha valóban nagyon rögös, teljes elhatározás nélkül viszont teljesen járhatatlanná válik.Elhatározás és küzdés a célig

A nap idézete Meryl Streeptől

Hamu és Gyémánt

21 Oscar- és 31 Golden Globe-jelölés

A filmtörténet egyik legsikeresebb színésznője Meryl Streep, akit karrierje során eddig huszonegyszer jelöltek Oscarra, harmincegyszer pedig Golden Globe-díjra – ezzel jelenleg ő a legtöbbször jelölt színésznő mindkét díj esetében. Utóbbinál nyolc alkalommal váltotta jelölését szoborra, míg az Oscar esetében ez a szám három – 1980-ban legjobb női mellékszereplőnek választották a Kramer kontra Kramer című filmben nyújtott alakításáért, 1983-ban és 2012-ben pedig a legjobb női főszereplőnek járó díjat ítélte neki az Amerikai Filmakadémia. Előbbiben a Sophie választásában játszotta a címszerepet, utóbbiban pedig a Vaslady című filmben alakította Margaret Thatchert.

Friss

Youtube/Código Nuevo

Egy új program segítségével szemmozgatással is zenélhetnek a mozgássérült zenészek

Puszták a szemük mozgatásával 25 hangszeren is játszhatnak a mozgáskorlátozott művészek egy új technológiának köszönhetően.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szinte az összes folyó kiszárad legalább egy napra

A klímaváltozás és és a földhasználat miatt egyre több folyó száradhat ki időszakosan.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Lidl a Balaton-átúszás mellett egy SUP-versennyel is beújít a nyárra

Június 16-án nyílik a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk