A kör

A kör

A kör legparább jelentéhez nem használtak számítógépes animációt

Samara pókjárását gondolva nem gondolnád, hogy azt egy ember tényleg fizikailag eljátszotta.


Samara, A kör-franchise főgonosza a horrortörténelem egyik legikonikusabb horrorkaraktere, akivel a legtöbb ember azonosítja a japán szellemhorrorokat. A ritka esetek egyike továbbá, aminél a közönség az amerikai feldolgozást közel olyan jónak tartja, mint az eredetit.

Ami a folytatás illeti, az már más kérdés. A remake folytatását ugyanis hiába rendezte az eredeti alkotója, Hideo Nakata, a végeredmény nem maradt túl emlékezetes, talán egy jelenetet leszámítva. Aki látta a filmet, emlékezhet arra a jelenetre valószínűleg, amikor Naomi Watts abba a bizonyos kútba kerül, Samara pedig pókjárásban üldözőbe veszi.

Valószínűleg te is azt gondoltad, hogy azt a jelenetet számítógépes animációval oldották meg. Nakata is CGI-vel akarta megoldani, de végül Bonnie Morgan kaszkadőr-torzóművészt vették fel Samara megformálására a jelenethez, hála a hipermobilis kontorcionistaként szerzett tapasztalatának. Szóval abban a jelenetben egy ember vitelezte azt ki, számítógép segítsége nélkül, ami egészen hihetetlen, pedig igaz.

(Forrás: /Film)


A figyelmetekbe ajánljuk