Középfölde az Egyesült Királyságba költözik

A Gyűrűk Ura sorozat második évadját már nem az eddigi filmeknek és a széria első szezonjának otthont adó Új-Zélandon, hanem az Egyesült Királyságban fogják forgatni.


A sorozatot gyártó gigavállalat, az Amazon úgy határozott, hogy Európába költöztetik a produkciót, ám az indokot nem hozták nyilvánosságra – írja a The Verge. A jövő szeptemberben megjelenő első évad munkálatait azonban még Új-Zélandon fejezik be. Leginkább azért érdekes ez a döntés, mert az elmúlt több mint két évtizedben az óceániai ország volt a Gyűrűk Ura univerzum otthona, amelyben nagy szerepe volt a filmek új-zélandi rendezőjének, Peter Jacksonnak is. Az ország elképesztően sokat profitált a filmsorozatból, a filmipar jelentősen fellendült, emellett komoly növekedés volt tapasztalható a turizmus terén.

Amint említettem, az okokat nem hozták nyilvánosságra, ám szakmabeli források szerint a koronavírus-járvány kényszerítette rá a készítőket a döntésre. Új-Zélandon ugyanis a Covid megjelenése miatt nagyon komoly szabályozások léptek életbe és a nagy részben brit színészeket foglalkoztató stábnak ez hatalmas problémát okozott, mivel a művészek nagy valószínűséggel 2 évig nem mehettek volna haza a karanténszabályok és a sok egyéb szigorítás miatt.

Ezzel a lépéssel viszont a színészek is sokkal közelebb lesznek az otthonaikhoz, az Amazon már be is jelentette, hogy az első évad teljes díszletét átszállítják az Egyesült Királyságba. A stúdió alelnöke, Vernon Sanders egy közleményben így nyilatkozott:

Szeretnénk megköszönni Új-Zéland lakóinak és kormányának a vendégszeretetüket és elhivatottságukat, valamint azt, hogy egy hihetetlen környezetet biztosítottak ennek az epikus utazásnak a megkezdéséhez.

Ergo Zakki, Unsplash

A stúdió rendkívül komolyan veszi a sorozatot, mivel eddig több mint 465 millió dollárt költöttek a produkcióra. A széria első évada 2022. szeptember 2-án jelenik meg az Amazon Prime nevű streaming szolgáltatónál, a második szezon előkészületi munkái jövőre kezdődnek meg, de azt még nem tudni, hogy az Egyesült Királyságon belül hol zajlik majd a forgatás.

A figyelmetekbe ajánljuk