Swarowski sárkányos csillár

Elkészült a világ legnagyobb méretű és legnehezebb ékszere, mely valójában nem más, mint egy hatalmas Swarovski csillár.


60 méter hosszú, 40 tonnát nyom, és mintegy 2,5 millió Swarovski kristállyal díszítették a különleges, sárkányformájú kristálycsillárt, amely rekorder lett a maga kategóriájában. A lélegzetelállító kreáció a Csendes-óceán közepén, Saipan szigetének Imperial Palace nevű kaszinójában díszeleg.

Sárkányharc

Swarowski s\u00e1rk\u00e1nyos csill\u00e1r

Luxurylaunches

Egy cseh, innovatív világítással foglalkozó vállalat, a Lasvit felelt a kivitelezésért, mintegy háromszáz ember dolgozott rajta több mint három éven keresztül. A végeredmény pedig egy igazi műalkotás lett, melyen két ötujjú sárkány (ez a kínai mitológiában az uralkodót szimbolizálja) harcol egy gyöngyért.

Mitikus fényűzés

Swarowski s\u00e1rk\u00e1nyos csill\u00e1r

Luxurylaunches

Az alapszínük áttetsző és arany, mely már önmagában is lenyűgöző látványt nyújt a terembe lépőknek. De a java még hátra van: amikor a sárkányok a lámpákat felkapcsolva színt kapnak, és a 2,5 millió kristály egyszerre kezd ragyogni, s változtatja a színét zöldről pirosra néhány másodperc alatt, olyan hatást kiváltva ezzel, mintha a mitikus állatok valóban a levegőben úsznának. Monumentális és fényűző – aki megpillantja, egy életen át emlékezni fog rá.

Felejthetetlen látvány

Ebben a videóban megnézhetjük, hogy készült a mű, a folyamatról pedig az alkotók mesélnek.

Forrás: Luxurylaunches

A figyelmetekbe ajánljuk