A bronzkori sírt a Csinhaji Egyetem munkatársai fedezték fel.


A kutatók a Sárga-folyó forrásvidékén végeztek kutatásokat, amikor a Gjaring-tónál, közel 4300 méteres magasságban megtalálták az egykori nyughelyet – derül ki az MTI beszámolójából.


Tipikus tibeti látkép 123rf.com


A keletnyugati tájolású sírt egy nyílt, sík vidéken fedezték fel, bronzkorból való származására pedig formájából következtettek a tudósok. Az expedíció vezetője, Huo Kuangliang úgy gondolja, a jelentős felfedezés segít megérteni, hogy az egykor Csinghaj-tibeti-fennsíkon élő emberek hogyan alkalmazkodtak a rendkívül hideg és ritka levegőjű klímához, valamint, hogy az miképp hatot a kultúra fejlődésére.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk