vilmos herceg
Pinterest

Az 5 leghíresebb balkezes híresség a történelemben

Mi a közös ezekben a hírességekben? Természetesen mindannyian hatással voltak a világra, de még abban is, hogy mindannyian balkezesek!


Oprah Winfrey

Amikor nem médiabirodalmát vezeti, Oprah Winfrey szívesen tölti szabadidejét a konyhában, ahol ínycsiklandó ételeket készít. Ekkor pedig, ha jobban megnézed a fotókat és videókat, észreveheted, hogy mindig a bal kezét használja!

Vilmos herceg

Kiderült, hogy a brit királyi családban ez egyáltalán nem meglepő. Vilmos hercegen kívül Viktória királynő, VI. György király, az anyakirálynő, II. Erzsébet királynő, Károly herceg és György herceg is balkezes.

Neil Armstrong

Neil Armstrong volt az első ember, aki az Apollo-11 küldetés során a Holdon járt és sok más akkori űrhajóshoz hasonlóan ő is balkezes volt. A NASA szerint az Apollo űrhajósai között több mint kétszer annyi balkezes volt, mint amennyit a százalékos arányok előre jeleznének. Ami egészen különös, mivel a tesztpilóták számára kényelmesebb, ha jobbkezesek.

​Leonardo da Vinci 

Leonardo da Vinci valószínűleg minden idők egyik leghíresebb balkezes művésze. A Museum of Science szerint da Vinci a tükörírásról volt ismert, egyfajta kódolt írásmódról, amelyben a szöveget visszafelé írta, ezt azért tehette, mert balkezesként túl kényelmetlen volt balról jobbra tintával írni.

Bill Gates

Úgy néz ki a balkezeseknél kódolva van a siker? Ugyanis a Bill Gates-hez hasonló innovatív vállalkozók, mint Amar Bose, a Bose alapítója és Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója is balkezesek, mint ahogyan az Apple társalapítója, Steve Jobs is.

A figyelmetekbe ajánljuk