Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg butaságot mondott műsorában, bocsánatot kért

Éppen a holokauszt volt a téma, amikor Whoopi Goldberg vitába került műsorvezetőtársaival, később viszont több információ birtokában elismerte, hogy tévedett.


A Whoopi Goldberget is műsorvezetői közt tudó The View című beszélgetős műsorban a héten téma volt a Maus című, holokausztról szóló képregényklasszikus kitiltása iskolákból, amiről mi is beszámoltunk. Goldberg viszont kisebb botrányt okozott, amikor meggondolatlanul azt mondta, hogy a holokauszt nem a rasszizmusról szólt, azzal érvelve, hogy fehérek követtek el attrocitásokat fehérek kárára, szóval nem a rasszról szólt, hanem az embertelenségről.

Nos, a sztár ebben elég nagyot téved. A nácik ugyanis a zsidókat is egy rassznak tekintette, méghozzá egy alábbvaló fajnak, ezért targetáltak embereket szimplán zsidóságuk miatt. Ideológiájuk része volt, hogy a zsidók nem részei a fehér rassznak, ezért megsemmisítendő, mint az összes többi rassz. Erre több zsidó szervezet is felhívta a figyelmét menten, Goldberg viszont tanult a saját butaságából.

A sztár ugyanis Twitteren posztolt egy bocsánatkérést, elismerve a tudatlanságon alapuló tévedését.

A holokauszt valóban a rasszizmusról szólt, mert Hitler és a nácik a zsidókat alábbvaló fajnak tekintették. A szavaknak erejük van és ez alól az én szavaim sem kivételek. Bánom, amiket mondtam, egyértelműen tévedtem.

(Forrás: Deadline)

A figyelmetekbe ajánljuk