Dolly Parton énekel

Így reagált Dolly Parton, amikor először hallotta a számát Whitney Houston előadásában

Tudtad, hogy az I Will Always Love You eredetileg egy Dolly Parton szám feldolgozása?
Mi ugyan már egyszer beszámoltunk róla, legtöbben mégis Whitney Houston dalként ismerik az I Will Always Love Yout. A dal először 1982-ben vezette a slágerlistákat, aztán Houston rögzített egy újabb verziót a Több, mint testőr című film betétdalaként is felénekelte, ami ismét meghódította az Egyesült Államokat. Olyannyira összeforrott a dal vele, hogy legtöbben nem is tudják, hogy a dal egy feldolgozás. Az eredeti verzióját Dolly Parton írta és énekelte szólókarrierje elején.

Most Graham Norton műsorának vendégeként elmesélte, mi volt az első reakciója, amikor meghallotta a dalt Houston feldolgozásában.

Megkérdeztek, hogy használhatják-e, de teljesen megfeledkeztem már róla addigra, amíg kijött. Aztán egyszer vezettem hazafele és felcsendült a rádióban. Ismerős volt, de nem nem volt rám igazán nagy hatással, mert a beszélős rész volt az elején. Aztán hirtelen jött a refrén, nekem meg félre kellett húzódnom, hogy meg tudjam hallgatni.

Parton úgy érezte, Houston sokkal jobbá tette a számát, számolt be róla az Independent.

Hallani ennyire jól feldolgozva életem egyik legerősebb élménye volt, annyira gyönyörű és grandiózus volt az előadásában. Sokkal többet kihozott a dalból, mint amennyi eredetileg benne volt. Csodás volt hallgatni dalszerzőként. Nem hiszem, hogy lesz valaha ehhez fogható élményben részem.

A figyelmetekbe ajánljuk