black iphone 7 plus on persons hand

A WhatsApp elvesztése rosszabb lenne, mint a Facebooké

A WhatsApp világszerte a legnépszerűbb online kommunikációs eszköz.


Pár órára megtapasztalhattuk, milyen lenne az élet Facebook, WhatsApp és Instagram nélkül. Ezek közül talán az Instagram leállása okozta a legkisebb zűrzavart, hisz az emberek elsősorban szórakozásra használják. A Facebook már fontosabb eleme a hétköznapi kapcsolattartásnak az internet korában. Ugyanakkor világszerte a legnagyobb problémát a WhatsApp megszűnése okozná.

Erre világít rá a The Verge cikke, ami felhívja a figyelmet, hogy a Földön 2 milliárd ember használja a chatappot a mindennapi kommunikációra, ami egészen durva a Facebook 2,5 milliárd felhasználójához képest. Elvégre a Facebookon sokan fent vannak, de nem mindenki használja rendszeresen mondjuk, szemben a chatappal. Csak Indiában 400 millió ember kommunikál rajta egymással naponta.

Ehhez még tegyük hozzá azt a 2020 októberi jelentést, miszerint világszerte 175 millió ember használja üzleti kommunikációra. Nagyon sok embernek kellene újra megtalálnia szeretteit, barátait, ismerőseit és üzlettársait a világhálón. Nem is csoda, hogy a leállás alatt megnőtt a vetélytársak új felhasználóinak a száma. A Signal jelezte is, hogy sok új felhasználója lett, valószínűleg a Telegram-felhasználók száma is nőtt. Összességében a tanulság talán az, hogy ne csak egy appot használjunk kapcsolattartásra.


A figyelmetekbe ajánljuk