Képeken Magyarország legszebb kertjei

előkertek kategóriában: Szabó Diána, Hévíz

Képeken Magyarország legszebb kertjei

Kihirdették a Virágos Magyarország elnevezésű verseny győzteseit. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által meghirdetett pályázatra közel 2500-an jelentkeztek. A Virágos Magyarország oldala a legszebbeket közzé is tette.


A legszebb kert mellett a legszebb balkonok kategóriában is lehetett jelentkezni, amikre összesen 11-11 díjat ítélt oda a zsűri.

16.600 szavazat

A közönségszavazás egyik nyertese az előkertek kategóriában: Tóthné Vattamány Andrea, Nyíregyháza

Facebook/Virágos Magyarország

Mindkét kategóriában Magyarország összes megyéjéből érkeztek pályázatok, közülük is Budapest, Pest és Győr-Moson-Sopron megyéből voltak a legaktívabbak a jelentkezők. A Facebookon közel 17.000 szavazat érkezett a közönségszavazáson, ami jelzi, hogy a rendhagyó módon a lakosság számára meghirdetett verseny nem csak az indulókat hozta lázba.

Szomorú emlékdíj

A Bálint Gazda díj egyik nyertese előkertek kategóriában: Kőhidi Györgyné Marika, Orosháza

Facebook/Virágos Magyarország

Díjazták többek között a három legszebb előkertet, a legszínesebb növénykavalkádot, a legkisebb vagy a legharmonikusabb balkonkertet, a legromantikusabb előkertet és a leginkább fenntartható megoldásokat is. Mellette a verseny egykori zsűritagja, az idén elhunyt Bálint Gazda emlékére is kiosztottak egy-egy Bálint Gazda emlékdíjat is.

Nyeremények

Facebook/Virágos Magyarország

A legszínesebb növénykavalkád díj nyertese az előkertek kategóriában: Németh Zoltán, Siófok

Az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalvánnyal jutalmazták, ezen kívül a 8-8 különdíjas pályázat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal gazdagodott. A közönségszavazás 3-3 kategóriagyőztese is 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyert, illetve mindkét kategória szavazói között 3-3, egyenként 25 ezer forint értékű utalványt sorsoltak ki – közölte az MTÜ.

További képek a Virágos Magyarország Facebook-oldalán:

A figyelmetekbe ajánljuk