Két háború közt született, több rendszert megélt, túlélte a koncentrációs táborok poklát, de egy dolgot nem veszített el sosem: lelkesedését a föld, a természet, a kert iránt. Emlékezetes videókkal búcsúzunk Bálint Györgytől, mindannyiunk Bálint gazdájától.


Így lett Bálint gazda

2019-ben elmesélte, hogyan kérték fel arra, hogy az Ablak című műsorban környezetvédelemről, kertészkedésről, mezőgazdaságról meséljen az embereknek, és azt is, hogy hogyan kapta meg a Bálint gazda nevet.

A balesete után

2011-ben, két hónappal a súlyos balesete után Veiszer Alinda készített vele interjút a Zárórában.

Versolvasó

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából felolvasta a költő Rózsaliget a Pusztán című versét.

Fűszernövények betakarítása

Bálint gazda az Ablak után is örömmel osztotta meg kertészkedéssel, növényekkel kapcsolatos tanácsait: a YouTube-on például évek óta tett közzé saját videókat, olyan hasznos tippekkel, mint hogy hogyan takarítsuk be a fűszernövényeinket.

Mint egy barackfa

99 éves korában videóinterjút adott az Indexnek, melyben mesélt családjáról, a második világháborúról, koncentrációs táborról, a Rákosi-korszakról, tévézésről és az elveiről is.

Friss

Joe Exotic árverésre bocsájtja a Tigrisvilágban látott ruháit

Mindezt a rácsok mögül.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk