A Nemzetközi Űrállomás.

Csillagközi forgatás: hamarosan megnyílik az első űrbéli filmstúdió

Nem mindennapi projektre vállalkozik a Space Entertainment Enterprise, hiszen cég nemrég bejelentette, hogy hamarosan megnyitja a világ első űrbéli filmstúdióját.


A tervek alapján a Space Entertainment Enterprise-1 (SEE-1) nevű, hat méter széles stúdió moduljait 2024 decemberében lövik fel. A vállalat a projektet nem egyedül, hanem az Axiom Space űrinfrastruktúra-fejlesztő vállalat közreműködésével viszi véghez – írja a Haszon Magazin.

Az Axiom olyan modulok fejlesztésére szakosodott, amelyek egy részét már csatlakoztatták az ISS-hez. Amint a Nemzetközi Űrállomást pár év múlva kivonják a forgalomból, a modulok pedig szabadon repülő űrállomásként fognak funkcionálni. A tervek szerint az SEE-1 stúdió ezekre a modulokra fog dokkolni.

Az Axiom szerint a stúdió abszolút multifunkciós lesz, hiszen filmes, televíziós, zenei és sportprojektek felvételére, élő közvetítésére is alkalmas lesz.

A Space Entertainment alapítói, Elena és Dmitrij Lesznevszkij jól ismert nevek a filmes világban, hiszen ők a producerei Tom Cruise 200 millió dollárból készülő, cím nélküli gigaprodukciójának, amelynek egyes jeleneteit az űrben tervezik felvenni.

A világhírű amerikai színész 2020-ban jelentette be, hogy a NASA és a SpaceX közreműködésével fogja megvalósítani az ambiciózus tervet. Elképzelhető azonban, hogy az extrém húzásairól ismert Cruise nem várja meg, hogy producerei kialakítsák az űrbéli stúdiójukat.

Az alapítók azt tervezik, hogy idővel más cégeknek is bérbe adják majd az SEE-1-t.

A figyelmetekbe ajánljuk