2027-re fog megépülni a legnagyobb szobor, ami valaha készült

2027-re fog megépülni a legnagyobb szobor, ami valaha készült

Miután 1995-ben megszületett a berlini Reichstag (szövetből), a New York-i Central Parkban a csapkodó panelek és a párizsi L'Arc De Triomphe, Christo és Jeanne-Claude művészek tervei között szerepelt a világ eddigi legnagyobb szobrának megalkotása az Egyesült Arab Emírségekben.


És habár sajnálatos módon a legendás duó mindkét tagja elhunyt már, örökségük tovább él. A „The Mastaba" névre keresztelt építmény Abu Dhabitól mintegy 100 mérföldre délre, az Egyesült Arab Emírségek Liwa-sivatagában épül majd. Az ikonikus építmény 410 ezer többszínű hordóval büszkélkedhet majd, és 150 méter magas, 300 méter széles és 225 méter mély lesz. Az 1979-ben Christo és Jeanne-Claude által először megálmodott építmény a hagyományos iszlám építészet ódája.

Christo a műtermében a Mastaba előkészítő rajzával (New York, 1984)

Fotó: Wolfgang Volz

A Mastaba azért is különleges, mert ez lesz a páros egyetlen állandó építménye. A tényleges építkezés még nem kezdődött meg a kormányzati jóváhagyások miatt. Ha azonban megkapják, körülbelül három év múlva fog elkészülni.

Egyelőre azonban még nincs hivatalos hír a befejezésről, de a papírmunka, a források összegyűjtése és a célba érés becsült idejét tekintve a Mastaba 2027-re megnyílhat az Egyesült Arab Emírségekben.

(luxurylaunches)

A figyelmetekbe ajánljuk