Csányi Pincészet új VESPER vörösbor
Csányi Pincészet

Ha létezik tökéletes vörösbor, ez lehet az (x)

A pincészet nem véletlenül nevezi a legfényesebb csillagjaként a most bemutatkozó palackot.

Új csúcsborral jelentkezett a Csányi Pincészet: a prémium minőségű és egyedi kiszerelésű VESPER a borvidék kontextusában is kiemelkedő darabjának számít.

A hordó szelektált tétel, melybe a 2017-es évjárat legszebb borait háziasították. így a harmonikus ízek szinte garantáltak, hiszen az év a napsütés és a megfelelő mennyiségű csapadék kiváló minőségű szőlőtermést eredményezett. A pincészet elmondása szerint érett, egészséges és kiváló minőségű fürtöket szüreteltek. Számos fajtából készítettek hosszan érlelhető, prémium minőségű borokat.

A most megalkotott VESPER egészen sötét rubin színű bor. Gazdagon fűszeres, sokrétű illatában erdei bogyós gyümölcsök, szilva valamint toastosság fedezhető fel. Szájban telt és bársonyos bor, tele élettel, édes fűszerekkel, étcsokoládéval és finom savtartalommal – és mindez hosszú szilvás utóízzel.

A leírásban kiderül, hogy az érlelés 85 %-ban magyar, 15 %-ban francia, 300 literes tölgyfahordókban történt, és Cabernet Sauvignon átlagosan 2 évig, a Merlot 28 hónapig, a Kékfrankos 17 hónapig volt hordóban.

Érdemes megtekinteni, majd beszerezni a Csányi Pincészet honlapjáról a különlegességet. Csak jó élményekkel gazdagodhatunk.


A figyelmetekbe ajánljuk