Anthimos Ntagkas street fotója
Instagram / Anthimos Ntagkas, @daganth

Véletlenek nem léteznek – vagy mégis?

Anthimos Ntagkas a legjobb példája annak, hogy a fotózásnál kulcsfontosságú, hogy jókor, jó helyen legyél. Portfóliójában random emberek, állatok, tárgyak, köztéri reklámok, street art alkotások kerülnek egymással interakcióba – gyakran humoros jelenetekben.


Az éhes óriás

Egyik képén az előtérben egy hatalmas férfi tátja a száját, mintha éppen arra készülne, hogy bekapja a háttérben, egy magasugró sánc lépcsőjén sorakozó miniatűr figurákat.

A vattacukor néni

Egy másik fotója szintén étellel kapcsolatos asszociációt indít el: a vattacukor-rózsaszín kabátos nő egy olyan köztéri szobor előtt áll, ami ugyanolyan árnyalatban pompázik, mint a kabátja. Vizuálisan összeolvad a kettő, a hölgy így maga is műalkotássá válik.

Második valóság

Füstölgő fej, napernyő szoknya, táskájában kutyát vagy nyulat cipelő járókelők, harci sisakot viselő vásárló – Ntagkas Instagramján (@daganth) olyan fotókat oszt meg, amelyeken a véletlenszerű, pillanatnyi összetalálkozások új egységet teremtenek a fotós perspektívájából.

Úgy ábrázolja az embereket, hogy azok nincsenek tisztában azzal, hogy műalkotást hoznak létre saját jelenlétükkel, hiszen csak a mindennapi tevékenységüket végzik: sétálnak, vásárolnak, megpihennek, beszélgetnek vagy napoznak.

Ntagkas felfedező tekintetének és gyors ujjainak köszönhetően azonban lencsevégre kapja őket, arra ösztönözve minket, hogy észrevegyük a mindennapok bizarr pillanatait, és bátran alkossunk tekintetünkkel egy újfajta valóságot.

Nézzétek meg Anthimos Ntagkas további képeit az Instagramján.

Forrás: My Modern Met

Szerző: Tóbiás Lilla

A figyelmetekbe ajánljuk