eddie van halen a snl-ban

Jack White finom gesztussal emlékezett meg a gitárlegendáról.Jack White az utolsó pillanatokban ugrott be fellépni a hétvégéi Saturday Night Live-ba, miután az eredetileg tervezett Morgan Wallen megszegte a járványügyi előírásokat és visszavonták miatta a meghívást. White-nak mindössze pár napja volt gyakorolni kísérőzenekarával a fellépésre, de ez egyáltalán nem érződött. A rocker először egy egyveleget játszott a White Stripes Ball and Biscuitjéből, Beyoncé Don't Hurt Yourselfjéből, amin közreműködő volt, továbbá Blind Willie Johnson Jesus Is Coming Soonjából. Utóbbi feldolgozás nem véletlen volt, a dal 1928-ban jött ki és az 1918-as spanyolnátha járványról szól.

A második fellépésénél saját szólódalát, a Lazarettot játszotta, méghozzá azon a gitáron, amit a pár napja elhunyt Eddie Van Halen tervezett.

Nem akart viszont Van Halen-dalt játszani, nem véletlenül:

Azt gondoltam, kedves gesztus lenne, ha a kék Eddie Van Halen gitárral adnám elő az egyik dalt az SNL-ben. A gitárt Eddie tervezte, de személyre lett szabva számomra. Eddie nagyon kedves volt velem és az ő felügyelete mellett alakították az én igényeimhez. Nem sérteném meg azzal a tehetségét, hogy megpróbáljam eljátszani valamelyik dalát ma este. Kösz mégegyszer a gitárt Eddie és nyugodj békében,

i thought it could be a nice gesture for me to use this blue eddie van halen model guitar for one of the songs tonight...

Közzétette: Jack White2020. október 10., szombat

Emellett a műsort vezető komikus, Bill Burr is megemlékezett a legendáról elköszönésében. Búcsúzásnál egy Van Halen pólót viselt és az elköszönéséhez hozzátette ő is, hogy isten nyugosztalja Eddie Van Halent – számolt be róla a BrooklynVegan.

A figyelmetekbe ajánljuk