Méregdrága szivárványszínű órákat mutatott be a Hublot
A Hublot nemrég bemutatta két vadiúj óráját, amelyek esetén különösen igaz, hogy a stílust meg kell fizetni, hiszen a szerkezetek közel 800 000 dollárt kóstálnak.

Szerdán a svájci óragyártó két új tourbillion órát mutatott be, amelyek a szivárvány mind a hét színét megörökítik. A Big Bang Integral Tourbillion Rainbow névre keresztelt 43 mm-es darabok 18 karátos sárgaaranyból vagy fehéraranyból készülnek és közel 36 karátnyi különböző drágakővel vannak kirakva. Az órákon található 484 láthatatlan baguette foglalatú kő a szivárvány spektrumának hét árnyalatát idézi. Köztük rubinok, ametisztek, topázok és cavoritok, valamint rózsaszín, sárga és narancssárga zafírok láthatóak – írja a RobbReport.

Mindkét nagyértékű tourbillion-t a Hublot házon belüli, automata felhúzású HUB6035-ös óraműve hajtja, amely 72 órás járástartalékkal rendelkezik. A számlapon 12 óránál egy mikrorotor is található, amely a Hublot nevét írja ki, de Riccardo Guadalupe vezérigazgató szerint ez pusztán esztétikai funkció.

A Hublot célja már régóta az, hogy a hagyományt és az innovációt ötvözze, ezért szerettünk volna egy klasszikus tourbillion-t modern módon bemutatni azáltal, hogy a mikrorotort a számlap oldalára helyeztük. Ez egy látványosság

- áll a közleményben.

Hublot

A Big Bang Integral Tourbillion Rainbow órák elkészítése 1200 órát vesz igénybe, amely idő alatt az órásmester aprólékosan kiválasztja a köveket a színük alapján és egy bonyolult leépítési minta szerint foglalják be őket. Bár az új időmérők lehetnek az első olyan Hublot-órák, amelyek mind a tok, mind a karkötő esetében hatalmas számú drágakővel rendelkeznek, a gyártó első szivárványos órája már 2017-ben bemutatásra került.

A Big Bang Unico Rainbow King Gold néven ismert 45 mm-es modell hasonlóan színes drágakövek egész sorát tartalmazza a kék topáztól a sárga zafírig. Ez a modell azonban bőrszíjjal volt párosítva a drágakőbe foglalt integrált karkötő helyett.

Ha egy kicsit (vagy sokkal) több színt szeretnél a stílusodba, a Hublot Big Bang Integral Tourbillion Rainbow-t 790 000 dollárért vásárolhatod meg.

A figyelmetekbe ajánljuk