geyser within mountain range during daytime

A hatóságok szerint baleset történt, a gyilkosság gyanúját azonnal kizárták.


Az amerikai vadőrök egy emberi lábat találtak a Yellowstone Nemzeti Park egyik forró medencéjében - közölte pénteken a parkőrség, figyelmeztetve a látogatókat, hogy tartsák magukat távol a termálvizektől. A részleges lábfej egy cipőben volt az Abyss Poolban, a park egyik legmélyebb forró forrásában, amelynek hőmérséklete körülbelül 60 Celsius-fok.

A Yellowstone Nemzeti Park rendfenntartóinak vizsgálata folyamatban van - közölte a park. A nyomozás eddigi bizonyítékai arra utalnak, hogy valószínűleg egy személyt érintő incidens történt 2022. július 31-én reggel az Abyss Poolnál.

Jelenleg a park úgy véli, hogy nem történt bűncselekmény. Az ország legrégebbi nemzeti parkjában található termálmedencékben nem ismeretlenek a balesetek. 2016-ban egy fiatalember meghalt, miután lecsúszott egy deszkáról és beleesett egy forró forrásba a Norris Geyser Basinben.

Tavaly két embert kellett kezelni, miután a parkban lévő vizek leforrázzák őket. Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a termálterületeken maradjanak a sétányokon és az ösvényeken, és legyenek rendkívül óvatosak a termálforrások környékén - közölte a parkszolgálat.

A hidrotermális területeken a talaj törékeny és vékony, és közvetlenül a felszín alatt forró víz található. A Yellowstone, amely tavaly több mint 4,8 millió látogatót fogadott, 9000 négyzetkilométeren terül el Wyoming, Idaho és Montana államban.

Ezernyi geotermikus jellegzetességnek ad otthont - forró források, iszapfolynak, gőznyílásoknak és a világ aktív gejzírjeinek mintegy felének, köztük az Old Faithfulnak.

(Forrás: ScienceAlert)


A figyelmetekbe ajánljuk