aerial view photography of city beside body of water

Készült egy felmérés, ami arra volt kíváncsi, hogy melyik az a város és ország, aminek nevét a legtöbb ember megosztva viseli saját keresztneveként. Egészen meglepő eredmények születtek, a Paris sokkal kevésbé népszerű, mint gondolnád.


Vannak gyerekek, akiket már születésükkor elkap az utazási mánia - mindez már a nevükkel kezdődik. A Bounce poggyásztároló szolgáltatás azt a trendet fedezte fel az amerikai szülők körében, hogy egy fontos helyszínről nevezik el gyermeküket.

A Bounce szerint a trend akkor kezdődhetett, amikor a szülők elkezdték elnevezni a gyerekeket kedvenc nyaralási célpontjuk, nászútjuk helyszíne, vagy akár a város után, ahol megfogantak. És aztán vannak olyan, helyszín által inspirált nevek, amelyek egyszerűen csak menőn hangzanak.

A felmérés eredményei arról számoltak be, hogy 2000 és 2020 között a legnépszerűbb ország, amelyről a gyermeket elnevezték, Izrael volt. Az Egyesült Államokban összesen 36 273 baba kapta ezt a nevet, fiúk és lányok egyaránt. A második legnépszerűbb ország- és babanév India volt (9 207 babával, mind lányok), szorosan követte Kenya (9 127 babával, túlnyomórészt lányok).

A felmérés összesítette a városok által inspirált nevek eredményeit is. Az Egyesült Államokban a legnépszerűbb fiúbabanév a Preston volt, 2020 és 2022 között 69 922 baba született ezzel a névvel. Bár a városnév megtalálható Connecticutban és Idahóban is, a név eredetileg az angol Preston városból származik, amely Lancashire megyében található.

brown bridge

Firenze (Florence)

Unsplash/Josh Hild

A lányoknál a legnépszerűbb városnév a Sydney. A 20 éves vizsgált időszak alatt több mint 105 000 csecsemőt neveztek el az ausztrál fővárosról. Az Egyesült Királyságban ugyanezen időszakon belül az eredmények némileg eltérőek voltak: a legnépszerűbb utazási ihletésű név a fiúknál a Chester, míg a lányoknál a Florence volt a legnépszerűbb.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk