3+1 tipp a tökéletes fürdőszobához
Talán az egyik legmacerásabb feladat a lakásfelújítás során a fürdőszoba-projekt. Míg a többi helyiségben – részben – a praktikusság és külső szempontok alapján döntünk, addig a fürdőszobában hiába szép az új csempe vagy hatalmas a fürdőkád, rengeteg galibát okozhat egy nem megfelelően átgondolt felújítás.

Legtöbbször az előkészületek sokkal fontosabbak, mint maga a munkálatok: már az elején bajba kerülhetünk, ha nem megfelelően mértük fel a fürdőszoba méreteit, hiányosságait és hibáit. Épp ezért is lehetne hosszú listát írni arról, hogy mi mindenre kell figyelni a felújítás során, de ami az egyik legfontosabb már maga a lista előtt:

a költségvetés.

Az első pont rögtön ehhez is kapcsolódik, ugyanis egy rosszul kalkulált költségvetést a pénztárcánk bánhat, és a végén felemás eredmény születhet.

Szakember 

Ugyan rengeteg írott és videós tartalom elérhető arról, hogy hogyan alakítsuk át egyedül, segítség nélkül a fürdőszobánkat, de ez később megbosszulhatja magát. Ahogy fentebb is említettük, olyan rejtett problémákat, mint például a régi vízvezeték vagy rossz szellőzőrendszer nehezen orvosolhatunk – a csempézésről és az elektromos műveletekről nem is beszélve.

Szellőzés 

Az egyik legfontosabb! A falak és a tárgyak gombásodása és a penészedése az egyik leggyakoribb probléma, ami a fürdőszobákat érinti. A megfelelő berendezés és kialakítás mellett ez könnyen orvosolható; arról nem is beszélve, hogy a gázbojlert használók is minimalizálják az esetleges veszélyeket – mindenképp érdemes egy szén-monoxid riasztót is beszerezni. Ártani nem árt.

Világítás 

Nem csupán azért kell, hogy jól láthassuk a jól kiválasztott csempénket és a berendezésünket. Érdemes több fényforrást is kialakítani: mennyezeti világítás mellett a tükör mellé vagy fölé (inkább utóbbi) mindenképp szereljünk be lámpákat, hiszen az emberek többsége a reggeli és az alvás előtti előkészületeket is itt teszi meg. Emellett egy praktikus hangulatvilágítás sem árt, hogy a relaxáló fürdők tökéletes hangulatban teljenek.

+1: Design és kiegészítők 

Hiába esett kevés szó a külső szempontokról, mégis a listán a helye. Egy praktikus elrendezés csak fokozza a fürdőszobai élményeket. Fontos, hogy a stílus mellett legyen praktikus is: a fürdőszobaszekrényeknek helyet kell biztosítania a különböző eszközöknek, emellett nem árt, ha a fürdőhely közelében is könnyedén tárolhatjuk a piperekészletünket.

Emellett még egy stílusos csempével megkoronázhatjuk a tökéletes fürdőszobánk hangulatát.

Ha érdekel, hogy mik a leggyakoribb hibák a hálószoba berendezéskekor, akkor egy korábbi cikkünkből azt is megtudhatod.

Cikkünk megjelenését a Cemix, valamint az Internorm támogatta.


A figyelmetekbe ajánljuk