Síelés.

4 ország, ahol nem is gondolnád, milyen jó síparadicsomok vannak

Ugyan a híres osztrák és francia síközpontok valóban lenyűgözőek, azonban bőven akadnak olyan országok, ahol szintén kiválóan lehet hódolni a legnépszerűbb téli sportnak.


Montenegró tele van kiváló helyekkel, A Durmitor-hegységben található Savin Kuk 2322 méteres csúcsáról például elképesztő kilátás tárul elénk. Fontos megjegyezni, hogy az itt található Zabljak síterepe összesen 22 sípályával rendelkezik.

Érdemes szót ejteni a közelben található Sljeméről is, amely az ország leghosszabb terepe, melynek esése az ezer métert is meghaladja – számolt be az Euronews cikke alapján a Drive Magazine.

Ez is érdekelhet: 4 feltörekvő város, ahol még nyugodtan lehet turistáskodni

Bosznia-Hercegovina viszonylag jó helyzetben van a síeléssel kapcsolatban, ugyanis a Szarajevótól 25 kilométerre található Bjelasnicában rendezték az 1984-es téli olimpia síszámait, a komplexum pedig a mai napig aktívan működik.

Az 1200 méteren kezdődő síközpontban három pálya (piros, fehér, fekete) található meg, a csúcs pedig 2600 méter tájékán van.

A lengyelek legnagyobb síparadicsoma a Magas-Tátrában, a Kasprowy-csúcs alatt terül el, és körülbelül 1000 méter a legalacsonyabb pontja.

A visszajáró vendégek szerint a magasabb részekről leginkább a tapasztalt síelőknek érdemes lecsúszniuk, ugyanis több erdei út is található arra.

Sokakat minden bizonnyal meglep, hogy Grúzia is felkerült a listára, azonban ennek jó oka van: a Gudauri síközpontban például a csúcsidőszakban közel 35 kilométernyi pálya áll az idelátogatók rendelkezésére.

A létesítmény körülbelül 120 kilométerre fekszik a fővárostól, Tbiliszitől, a sielok.hu adatai szerint pedig a Kazbek 5034 méteres csúcsát ugyan általában a hegymászók „veszik igénybe”, de a pályarendszer legmagasabb pontja sem épp alacsony a több mint háromezer méteres magasságával.

A figyelmetekbe ajánljuk