fehér kanadai repülő az égben

Miközben a világ országai enyhítik a koronavírusra vonatkozó beutazási korlátozásaikat, Kanada az ellenkező irányba mozdult el.


A négy vezető kanadai repülőtérre − Vancouver, Calgary, Montreal és Toronto − érkező utasokat az érkezés után szúrópróbaszerűen tesztelik koronavírusra. Ha a tesztjük pozitív, 10 napos szállodai karantén vár rájuk − írja az Independent.

A látogatóknak teljes körű oltással kell rendelkezniük, és ezt Kanadába való belépésük előtt igazolniuk kell. Miután valamelyik repülőtéren átlépik a határátkelőhelyeket, kapnak egy e-mailt, amelyben elrendelik a vizsgálatot.

Az ingyenes Covid-tesztet az érkezés napján vagy az azt követő napon kell elvégezni. Amíg az eredményre várnak − ami akár négy napig is eltarthat −, az utazók szabadon járkálhatnak. Ha azonban a teszt pozitív, a látogatónak az eredménytől számított 10 napig el kell különülnie.

Míg a hazatérő kanadaiaknak otthon kell izolálniuk magukat, a külföldiek szállodai karanténba kerülnek. Ezt ingyenesen biztosítják számukra, napi háromszori étkezéssel.

Toronto reptere

Fotó: Lumi W / unsplash

A lépést a légitársaságokat képviselő Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség élesen bírálta. Peter Cerda, a szervezet regionális alelnöke azt mondta:

Miközben a kormányok világszerte eltörlik a korlátozásokat, a kanadai kormány visszaállítja azokat. A 10 napos izolációs időszak kétszer olyan hosszú, mint az egészségügyi hatóságok által ajánlott átlagos izolációs időszak. A kormánynak az utazási korlátozásokat a mai helyzetre kellene tervezniük, nem az előző két év helyzetére.

Jean-Yves Duclos, Kanada egészségügyi minisztere szerint azonban:

Továbbra is fenn kell tartanunk a határon végzett vizsgálati intézkedéseket, mert így tudjuk nyomon követni a koronavírus és az új, aggodalomra okot adó változatok behozatalát.

Tehát ha Kanadába tervezünk repülni a közeljövőben, és elkerülnénk a szállodai karantén kockázatát, érkezzünk olyan átkelőhelyre, mint Halifax vagy Quebec City, ahol ez a szabályozás nem érvényes.

A figyelmetekbe ajánljuk