popcorn being poured from cup

Ha nincs kedved moziba menni, akkor se maradj le a mozis pattogatott kukoricáról, gondolták.


A moziipar is alaposan megszenvedte a koronavírus-járványt, egyúttal pedig megerősödött a streaming. Sőt a Warner például kis is próbálta, hogy mi lenne, ha a néző válaszhatna az újranyitás során, hogy inkább otthon vagy moziban nézne egy filmet. Míg mondjuk a Dűnét inkább moziban nézte a többség, addig sok filmnél sokkal inkább visszafele sült el a dolog. A legműködőképesebb modell a mozi és a streaming közti ésszerű lerövidítése volt.

Ugyanakkor mindennek kissé elszenvedői a mozik, akik igencsak kiszolgáltatott helyzetben kerültek a nagy stúdiókkal szemben. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb mozihálózata, az AMC majdnem csődbe is ment a járvány alatt, mostanra viszont kezd kilábalni a bajból. Ugyanakkor valószínűleg ez szűlte a felismerést, hogy érdemes lenne elgondolkodni a több lábon való álláson üzletileg.

Úgyhogy jövőre már popcornt is lehet rendelni tőlük házhozszállítással. Jelenleg éppen futárcégekkel tárgyalnak, amikkel közreműködésben ki tudják vitelezni az új szolgáltatást. Kissé fura ötletnek tűnik, hisz pattogatott kukoricát könnyű szerezni. Nyilván nem feltétlenül pont ugyanolyant, mint amilyeneket a mozikban adnak, vélhetően pedig abban reménykednek, hogy sok embernek nem lesz az igazi.

De ezen túl is alaposan beleszállnak a popcorn iparba. A tervek szerint ugyanis a mozis pattogatott kukoricájukat majd nem csak rendelni lehet, de majd meg lehet vásárolni plázákban, sőt idővel mindenféle közértben is. Így már egy fokkal jobban hangzik a dolog. Ki tudja, lehet popcorn nagyhatalommá válnak hamarosan, uralva a piacot

(Forrás: The A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk