5 remek programlehetőség az Őrségben, amit nem szabad kihagynod!

5 remek programlehetőség az Őrségben, amit nem szabad kihagynod!

A Nyugat-Magyarországon található Őrség vitathatatlanul hazánk egyik legszebb tájegysége. Az idelátogatók számos programlehetőség közül választhatnak, például megtekinthetnek lenyűgöző ősi épületeket, hódolhatnak a kulináris élvezeteknek, de akár sportolhatnak is. Az alábbi cikkben öt remek programlehetőséget mutatunk be az Őrségben, amit nem szabad kihagynod!


Kerca BioFarm

A lovaglás és a kerékpározás szerelmesei imádni fogják a 10 hektáron elterülő Kerca BioFarmot, amely az Őrségi Nemzeti Park központjában található. Akár kétkeréken, akár lóháton szeretnéd bejárni ezt a gyönyörű tájat, biztosan lélegzetelállító élmény lesz, hiszen a farm a lenyűgöző Kerca patak partján helyezkedik el.

Bajánsenye

Az őrségi kis település számos lenyűgöző látnivalóval várja az odautazókat. Az 1821-ben épült helyi templomot mindenképp érdemes meglátogatni, hiszen egy egyedülálló történelmi emlékről van szó, amely a mai napig őrzi Nemesnépi Zakál György, az Őrség utolsó őrnagyának emlékét.

A település tava, a Bajánsenyei-tó remek helyszín mind a horgászok, mind a fürdőzők számára. Végül, de nem utolsó sorban a Bajházi harangláb is megér egy vizitet, ugyanis a 11 méter magas, fazsindellyel fedett harangláb kiköpött mása az őriszentpéteri templomban található, 1700-as években épült műemléknek.

Szaknyér

Illusztráció.

Abbat/Unsplash

A csecsebecse-rajongók imádni fogák Szaknyért, hiszen itt található a Vadregényes bolt, ahol a finom kávék mellett kedves kis apróságokat is lehet vásárolni.

Az állatbarátok sem fognak unatkozni, hiszen az Őrségi Patakparti Alpaka Panzió vendégei megcsodálhatják a rendkívül aranyos jószágokat.

Pajta Bisztró (Őriszentpéter)

A nézelődés és a lovaglás mellett a kulináris élvezetekről sem kell lemondania az idelátogatóknak, hiszen az Őriszentpéteren található Pajta Bisztró nemcsak az ételei miatt számít különlegesnek, hanem azért is, mert konkrétan egy régi pajtából alakították ki a sokak által csak a környék legjobb éttermének kikiáltott vendéglátóegységet.

Szentgyörgyvölgyi református templom

Az Őrség tele van érdekesebbnél érdekesebb építményekkel, de a szentgyörgyvölgyi református templom a legkiemelkedőbbek közé tartozik, hiszen a Nyugat-Dunántúlon egyedül ez az templom rendelkezik festett, fakazettás berakásokkal.

A figyelmetekbe ajánljuk