Ki ne szeretné a nagy és puha dolgokat? Hát még a cuki állatkákat? A kettőt egyben pedig hol máshol találnánk meg, ha nem egy alpaka farmon?


Hazánkban két olyan farm is létezik, ahol szabadon időzhetünk a gyapjas teremtésekkel. A foglalkozások alatt nem csak különböző érdekességeket tanulhatunk az alpakákról, de etethetjük, és pórázon vezethetjük is őket.

Az ausztráliai minta alapján alakult nőtincsi Alpaka Farmon jelenleg tizenegy alpakával találkozhatunk, amelyek közül mindegyik külön egyéniségnek számít.

„Míg egyikőjük kifejezetten figyelmes és érdeklődő, addig másikójukat étellel lehet igazán motiválni. Ha elérjük a bizalmukat, nagyon barátságosak lesznek, békét és nyugalmat sugároznak felénk, segítenek a stressz oldásában."

– írja weboldalán a farm.

View Slideshow

Az alpakák egyébként nagyon kíváncsi természetűek, főként a gyerekek iránt érdeklődnek. Ugyanakkor felettébb félénkek is, ezért fontos, hogy több órát vagy akár napot töltsünk el a környezetükben, hogy elnyerjük a bizalmukat.

Az Andokban élő vikunya háziasított rokonaival egyébként nem csak a Nógrád megyei Nőtincsen, hanem az Őrségben is találkozhatunk, ott a Vas megyei Szaknyérban tölthetünk el kellemes időt a dél-amerikai tevefélék családjába tartozó alpakákkal, akiket az inkák háziasítottak még a 2-4. században. A közhiedelemmel ellentétben semmi közük a lámákhoz, akikre egyébként nagyon is hasonlítanak.

Az alpaka gyapja rendkívüli finomságú, nem mellesleg 100 százalékosan allergiamentes, így az érzékeny gyermekek is játszhatnak puha jószágokkal.

Friss

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt kimész a Rosaliára (X)

„Hogy készül a rosé? Rózsaszín szőlőből!" Az efféle válasz ma már ritka – egyébként valóban elhangzott egy kóstolón –, a rosék töretlen népszerűségének és a minőségi termelőknek köszönhetően a fogyasztók is egyre inkább tisztában vannak ezzel a borstílussal. Az alapokat azért nem árt újra átvenni, és persze néhány csemegét is kínálunk rosészótárunkban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk