Tel-Aviv tengerpart

Tel-Aviv

Márciustól oltatlanok is beutazhatnak az egyik legszigorúbb országba

Márciustól oltatlan turisták is beutazhatnak Izraelbe előzetes és érkezés utáni negatív teszttel. Fokozatosan megszüntetik az iskolások tesztelését is.

Március elsejétől oltottak és oltatlanok is beutazhatnak Izraelbe a világ minden részéből, amennyiben repülőgépre szállásuk előtt legfeljebb 72 órával negatív PCR-tesztet végeztek, és érkezésük után a repülőtéri PCR-tesztjük is negatív lett.

Ez azt jelenti, hogy újraindulhat a külföldi vendéglátóipar, megindulhatnak Izrael felé a repülőjáratok és a turistacsoportok.

A külföldre látogató izraelieknek indulás előtt nem kell majd tesztelniük, de visszatérésük után továbbra is el kell végezniük a PCR-tesztet, és addig házi karanténban kell maradniuk, amíg telefonon meg nem kapják a teszt negatív eredményét.

Naftali Bennett miniszterelnök és Nicán Horovic egészségügyi miniszter vasárnapi döntése szerint már csütörtökön, február 24-én megszüntetik a 12 év feletti tanulók heti kétszeri otthoni tesztelését, és két héttel később, március 10-től minden életkorban abbahagyják a gyerekek számára eddig kötelező otthoni vizsgálatokat.

Izraelben jelenleg jó a helyzet. Ez a megfelelő és dinamikus irányítás eredménye, s ezért most mi is nyitunk. Ugyanakkor ujjunkat a koronavírus-helyzet ütőerén tartjuk, és egy új variáns megjelenése esetén ismét gyorsan lépünk

– mondta Bennett az egészségügyi szakemberekkel tartott vasárnapi megbeszélésen.

Itt az ideje, hogy fokozatosan megnyissuk azt, amit a világon elsőként zártunk le

– mondta a miniszterelnök.

Izrael egyébként az oltások korai úttörőjének is számított, és az egyik első ország volt, ahol számos létesítménybe való belépéshez oltási igazolást, úgynevezett zöld igazolványt követeltek meg.

(MTI / Travel Daily)


A figyelmetekbe ajánljuk