oscar

Oltatlanok is beléphetnek az Oscar-gálára, egy feltétellel

Nagyobb kérdés a maszkok ügye. Bizonyos létszám felett ugyanis mindenkinek maszkot kell viselnie.


Az Akadémia nem fogja megkövetelni, hogy az Oscar-díjátadó ünnepség résztvevői beoltassák magukat, tudta meg a Deadline. A résztvevőknek csak egy nemrégiben elvégzett negatív Covid-tesztet kell majd felmutatniuk. A Los Angeles Megyei Egészségügyi Hivatal előírta, hogy az ilyen beltéri és kültéri megarendezvények résztvevői vagy be kell legyenek oltva, vagy negatív tesztet kell felmutatniük.

A legtöbb nagy esemény mindkét opciót felajánlotta a résztvevőknek. A szabály szerint egyébként beltéri rendezvények esetében 500-nál több, míg a kültéri eseményeken 5000-nél több résztvevővel kötelező a negatív teszt felmutatása, vagy az oltottsági státusz igazolása a részvételhez.

Nagyobb kérdés lehet azonban a rendezvények szempontjából a maszkok kérdése. A megarendezvényeken a megyei hatóságok mindenképpen megkövetelik a maszkok viselését, és az Oscar-gálán a maszkos arcok tengerének látványa nem feltétlenül felel meg annak a csillogó eszményképnek, amelyet az esemény megtestesít.

A maszkokról és a tömeg méretéről még folynak a tárgyalások. Lehet némi mozgástér, ha az Akadémia úgy dönt, hogy 500 fő alá csökkenti az esemény vendéglistáját. Az idei gála március 27-én éjjel lesz magyar idő szerint megtartva, legkésőbb akkor majd minden kiderül számunkra.


A figyelmetekbe ajánljuk