Orta San Giulio
Fotó: Shutterstock

Orta San Giulio igazán népszerű a jegyesek körében

Álomszerű esküvők helyszíne ez a mesebeli olasz sziget

Megtalálni a tökéletes esküvői helyszínt legalább annyira nehéz feladat, mint megtalálni a nagy Ő-t. Az olasz kisvárost és szigetet, Orta San Giuliót meglátva azonban nem kell tovább keresgélniük a nagy napra készülőknek.

Mi lehetne tökéletesebb helyszín a nagy napra, mint egy apró sziget egy elképesztően gyönyörű tó közepén, ahol egy meghitt kápolnában mondhatjuk ki a boldogító igent? Ha valaki ilyesmiről álmodik, annak tökéletes választás lehet Orta San Giulio szigete Olaszországban – amit most a Drive mutatott be.

Ajánljuk figyelmedbe! Gazdag történelemmel rendelkezik a legjobbnak választott, mesebeli olasz város

A kisváros egy szigeten fekszik, ahol a legenda szerint a negyedik században egy óriáskígyó lakott, ami rettegésben tartotta a környéken élőket. Senki nem merte megközelíteni a földterületet, egészen addig, amíg a korabeli hittérítő San Giulio meg nem érkezett a szigetre és el nem űzte az állatot. A városban az ő emlékére építettek az ötödik században egy apró kápolnát, amit később kiegészítettek egy bazilikával és egy kolostorral is.

\u200bAz egyik templom San Giulio sziget\u00e9n

Az egyik templom San Giulio szigetén

Fotó: Shutterstock

San Giuliót azonban nemcsak ezek, hanem az úgynevezett Csend Útjának nevezett ösvény is különlegessé teszi. A szigeten a mai napig működik a Mater Ecclesiae bencés apátság, ahol közel 100 apáca éli a mindennapjait.

Ők jellemzően csendesen, szövegfordítással, műtárgyak restaurálásával és kertészkedéssel töltik az idejüket.

Az apácák ráadásul saját maguknak sütik a kenyeret is, amit minden idelátogatónak érdemes kipróbálnia.

\u200bA mebeseli sziget \u200baz Orta-tavon

A mebeseli sziget az Orta-tavon

Fotó: Shutterstock

A képeket elnézve nem is csoda, hogy sokan szervezik ide az esküvőjüket, hiszen az eldugott kis sziget tényleg olyan, mintha egy mese helyszíne lenne. Az apró kápolna és a templomok igazán meghitt hangulatot árasztanak magukból, a zöldellő kertek pedig tökéletesek lehetnek a boldogító igen kimondására.


A figyelmetekbe ajánljuk