óceánjáró hajó
Fotó: Alonso Reyes/Unsplash

Tengeren töltött mindennapok  –  ilyen az élet egy óceánjárón

A tengeren töltött élet nem mindenkinek való. Ezt mutatja meg annak a hajón dolgozó stewardessnek a TikTok-videója, aki hat év alatt már bejárta szinte az egész világot.


Erica DePascale hat év alatt 72 országba eljutott, így pontosan tudja, mit jelent a mindennapok nagy részét egy hajó fedélzetén tölteni – kezdi a Drive Magazine.

TikTok-fiókján, az @ericafromamerica oldalon pedig bepillantást nyerhetünk a legénység tengeren töltött életébe. Habár egy fényűző tengerjárón utazni hatalmas élmény lehet vendégként, munkaerőként már sokkal másabb a helyzet.

Ezt is olvasd el! Az Atlanti-óceán áramlása éveken belül összeomolhat

Míg a vendégek élvezhetik a napfényt szobáikból, addig a személyzet általában egy ablak nélküli, pár négyzetméteres kabinban alszik – ráadásul általában legalább ketten osztoznak rajta.

@ericafromamerica

it do be hard to know night from day though #cooljob #cruiseship #shiplife #travelforwork #travelontiktok #learnontiktok #dayinmylife #roomtour #crewmember

Ha viszont olyan szerencsések vagyunk, hogy magasabb pozícióban dolgozunk, akkor értelemszerűen bizonyos kiváltságok is járnak ezzel, például jobb kabin és még takarítás is – derül ki az Express cikkéből.

Persze vannak külön a személyzetnek kialakított szociális helyek és étkezők, de éltterük így sem számít túl nagynak. Ezek közé tartoznak a játéktermek, napozóterek és büfék, amelyekhez a legénységnek privát hozzáférése van.

Ez is érdekelhet: Az óceánjáró luxus megahajók valóságos gasztroparadicsomok

Tehát nem arról van szó, hogy ne lenne kialakítható egy élhető szoba a hajón élőknek, de annyi biztos, hogy az ablakok nélküli, nem túl nagy magántér mellé nagy elhivatottság szükségeltetik, ha valaki ilyen módon képzeli el a mindennapjait.

Az internet sem mindig elérhető, illetve DePascales saját bevallása szerint a hajókon töltött idő után nehéz visszailleszkedni a normális élet ritmusába.

A figyelmetekbe ajánljuk