2021-ben is megrendezik a Magyarország étele nevet viselő szakácsversenyt, melyre idén március 12-ig lehet nevezni. A megmérettetésen a világ minden tájáról várják a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését.
A versenyre nevezett fogások legfeljebb öt elemből állhatnak és kötelezően tartalmazniuk kell három alapanyagot:
- vadhúst;
- Naszálytej-Fittej írót;
- és bármely Hagyományok, Ízek, Régiók (HÍR) védjeggyel ellátott terméket.
A pályamunkákkal kapcsolatban elvárás lesz még, hogy nagy egy átlagosan felszerelt konyhában, nagy mennyiségben is elkészíthetőek legyenek, a nettó bérköltségük pedig adagonként ne haladja meg az 1500 forintot. A kétfordulós verseny során egy szakmai zsűri bírálja majd az ételeket.
– derül ki a Haszon magazin beszámolójából.
A szakácsverseny helyszíne a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola lesz, amely az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének partnerségével idén először rendezi meg június 5-én a döntőt kísérő gasztronómiai tanuló versenyt, amelyre a vendéglátóipari iskolák nevezéseit várják.
A diákoknak egy 5 fogásos magyar menüt kell elkészíteniük egy személyre tálalva. A menüt modern tálalásban, a nemzetközi irányzatoknak megfelelően kell hidegen bemutatni. A menü kizárólag magyar alapanyagokból készülhet. Az ételek lehetnek klasszikus magyar gasztronómia remekek és/vagy tájjellegű magyar ételek.
Ha kedvet kaptál, jelentkezni ITT tudsz.