egy szőke nő sétál hátizsákkal és kalapban egy déli városban
Fotó: Shutterstock

Íme a legolcsóbb európai úti cél, csapj le rá időben!

Egy új kutatás feltárta azt a népszerű európai úti célt, ahol a turisták sokkal kevesebbért élvezhetik a városlátogatást.


A Post Office Travel Money City Costs Barometer új tanulmánya szerint a portugáliai Lisszabon a legjobb ár-érték arányú úti cél idén – tudatja az Express. A felmérésbe más megfizethető árú városok is bekerültek, köztük a litvániai Vilnius, a lengyelországi Krakkó és a görögországi Athén. A kutatás során különböző tényezőket és turisztikai költségeket vettek figyelembe, beleértve a két személyre szóló vacsorát borral, italokkal, két éjszakai háromcsillagos szállást, a városnézést és a városi közlekedést.

Ha tovább olvasnál: Olcsón a világ körül – 2023 legspórolósabb úti céljai

Egy lisszaboni nyaralás az utazási szakértők szerint átlagosan 225 fontba (95 ezer forintba) kerül, két éjszaka háromcsillagos szállodában 121 fontért (51 ezer forintért). Ehhez képest egy hétvégi kiruccanás az olaszországi Velencében átlagosan 687 fontba (290 ezer forintba) kerül.

Lisszabon egyik legnépszerűbb látnivalója a Bairro Alto, a művészeti galériákkal, bárokkal és éttermekkel teli történelmi negyed. Ez a város egyik legfestőibb negyede, bájos butikokkal és színes házakkal.

Ez is érdekelhet: Ha utaznál, Athénban a legolcsóbb eltölteni egy hétvégét

Lisszabon

Fotó: Shutterstock

A Tripadvisoron egy látogató nemrég kifejtette:

Ez egy abszolút gyönyörű városrész! Imádom a csempézett falakat, a színeket, a virágcserepes erkélyeket, és a kilátást egészen a folyóig. Plusz az utcai autók!

Lisszabon további híres helyei a Miradouro da Senhora do Monte, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra, és a Mosteiro dos Jeronimos, egy lenyűgöző manuelin és gótikus kolostor. Innen lélegzetelállító a kilátás − még jobb éjszaka, amikor az összes turista elment.

Egy látogató a Mosteiro dos Jeronimos-t ajánlotta, de figyelmeztetett a hosszú sorok miatt, amelyeket az épületbe jutáshoz ki kell állni:

Ez egy építészeti csoda! Mindenképpen kötelező! De ne hagyd ki a szemközti emlékművet se, továbbá a közelben található Pasteis de Belemet és az A Ginjinha-t.


A figyelmetekbe ajánljuk