Dubrovnik, Horvátország

Nem lepődünk meg az eredményeken, a magyarok által legnépszerűbbnek nyilvánított első három ország szinte mindig ugyanaz.


Augusztusban is Horvátországba utazott a legtöbb magyar – ahogy azt a Roadster cikkében megtudtuk –, pontosabban 36 százalékuk ment ebbe az országba nyaralni. Az alábbi eredmények a Bank360.hu kutatásából származnak.

A második legnépszerűbb nyaralóhelyszín Olaszország, 12 százalék nyaralt a talján tengernél. Görögország a harmadik helyre került, az utazók 10 százalékával. Emellett Ausztria, Románia és Spanyolország is népszerű kikapcsolódási pontok voltak.

Vernazza, Olaszorsz\u00e1g

Fotó: Andres Jildén / unsplash

Az utazók 57 százaléka autó segítségével utazott, csak 30 százalékuk szállt repülőre. De volt olyan, aki vonattal, autóbusszal, motorral vagy egyéb járművel jutott el a kiszemelt helyszínre. Átlagosan 7,2 napot töltöttek pihenéssel távol, és a legtöbbször kötöttek utasbiztosítást is.

A biztosítások nagyobb része két főre köttetett: 37 százalék, 23 százalék volt az egyedüli biztosítás. A magyarok többsége családdal utazott vagy éppen baráti társasággal, így a biztosítások egyharmadát három vagy négy főre kötötték meg.

Oia, Santorini, G\u00f6r\u00f6gosrz\u00e1g

Fotó: Matthew Waring / unsplash

Mindössze 430 forint volt a legolcsóbb utasbiztosítás augusztusban, a legdrágábbért pedig 145 ezer forintot kellett kipengetni – ez utóbbi egy több hetes tengerentúli családi nyaraláshoz készült. Átlagosan 7936 forintot költöttek a nyaralók egy biztosításra.

Horvátország abszolút vitte a prímet minden tekintetben 2022. nyarán: a biztosítást kötők szemében ez az ú ticél volt mindhárom nyári hónapban a legnépszerűbb, a sorrend itt sem fordult meg, őt követi Olaszország, és végül Olaszország a harmadik. A legtöbb Ausztriába utazó nyaraló is kötött biztosítást. Biztosítás szempontból az ötödik és a hatodik helyen Románia és Spanyolország végzet, szinte azonos eredménnyel.


A figyelmetekbe ajánljuk