Mu Cang Chai, hegyes táj teraszos rizsmezőkkel, Sapa, Észak-Vietnam
Fotó: Shutterstock

Ezek lettek hivatalosan 2022 legkedveltebb úti céljai

Az országoktól kezdve a városlátogatásokig az alábbi úti célok diadalmaskodtak az idei World Travel Awards díjátadón.


A World Travel Awards egy kicsit olyan, mint az utazási iparág Oscar-díj átadója − csak egy kicsit kevésbé exkluzív. Az utazási iparág profi szakemberei és a nagyközönség egyaránt szavazhatnak a világ legjobb úti céljaira, a városoktól a szállodákig, mielőtt a győzteseket egy fényűző ünnepségen „megkoronázzák”.

Ez is érdekelhet: 5 európai város, ami télen mutatja a legszebb arcát

Ha most úgy gondolod, hogy az elmúlt hetekben már eleget hallottál a WTA-ról, lehet, hogy így is van. A WTA nemrégiben végigjárta a kontinenseket, és olyan régiók legjobb úti céljait tárta fel külön-külön, mint Európa és a Közel-Kelet.

Mald\u00edv-szigetek

Fotó: Shutterstock

De ez itt most mindennél nagyszabásúbb − a WTA ezúttal az egész világ legjobb úti céljait tárta fel.

Az első helyet a Maldív-szigetek szerezte meg, amely elnyerte a „Világ vezető úti célja" címet. Az ománi Muscatban tartott ünnepségen a szigetország elnyerte a „Világ vezető turisztikai szervezete" címet is.

Ha tovább olvasnál: 5 titkos sziget egy csendes európai nyaraláshoz

Mely vidékek szerepeltek még jól az idei globális WTA-versenyen? Nos, Vietnam öt díjat vihetett haza, köztük a „Világ vezető örökségi célpontja" (melyet az ország egésze kapott meg), a „Világ vezető városlátogatási célpontja" (Hanoi), a „Világ vezető természetközeli sziget célpontja" (Phu Quoc), a „Világ vezető városi célpontja" (Tam Đảo) és a „Világ vezető regionális természeti célpontja" (Moc Chau) díjat.

Rafting a Feh\u00e9r foly\u00f3n St Ann-ban, Jamaic\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

Jamaica is nagyon jól szerepelt az idei WTA-versenyen. A karibi ország nyerte a „Világ vezető körutazási célpontja", a „Világ vezető családi célpontja" és a „Világ vezető esküvői célpontja" címet. Nem hangzik rosszul, igaz?

Az idei WTA összes győztesét a hivatalos honlapon tekinthetjük meg − ahol rengeteg utazási inspirációt is találhatunk az előttünk álló évre!

Forrás: Time Out

A figyelmetekbe ajánljuk