Hamarosan útnak indul a világ első bentlakásos luxusjachtja
Winch Design

Hamarosan útnak indul a világ első bentlakásos luxusjachtja

Úgy tűnik új szintre lépett a szuperjachtok korszaka. 2024-ben útnak indul a világ első, és egyben legnagyobb jachtja, amely emellett lakóhajóként is funkcionál.

A 222 méter hosszú, latinul „álmodozni" szót jelentő Somnio nevű hajót Winch Design és a svéd Tillberg Design tervezte meg, és a norvég hajógyártó- és építő VARD építi majd meg.

A CNN cikke szerint a Somnio mintegy 600 millió dollárért készül el, amiben 39 lakás lesz hat emeleten. Emellett éttermek, bárok és fedélzeti strandklubok is helyet kapnak rajta.

Ha bárki már az apartmanok lefoglalásán gondolkodna, annak rossz hír lehet, hogy a lakások vásárlása meghívás vagy ajánlás alapján működik. Emellett az áruk sem elhanyagolható: a legolcsóbbak is 11 millió dollártól kezdődnek, azaz nagyjából 3,3 milliárd forinttól. Ettől függetlenül a CNN Travel-nek a projekt szóvivője arról számolt be, hogy néhányan már bevásároltak maguknak a helyekből.

Ugyan a tulajdonosok kilétét titokban tartják, de annyit elárultak, hogy a lakók teljes portaszolgálatot kapnak a fedélzeti és szárazföldi igények kielégítésére egyaránt. Nem beszélve arról a kiváltságról, hogy a világ legnagyobb jachtja lehet a postai címük is.

Mind a 39 apartman egyedi, a tulajok kérése alapján összeállított szolgáltatásokat tartalmaz majd, amik mellett alapvetés lesz az edzőterem, könyvtár, valamint belső és külső étkező. A Somnio tervezői szerint a hajó ugyanolyan színvonalú szolgáltatást nyújt majd, mint egy „hétcsillagos" szálloda – csak mellette még egy szuperhajót is birtokolhatnak.

Nagy hangsúlyt fektettek az egészségügyi ellátásra is, főleg a pandémia miatt – bár a kapitány és egyben a Somnio társalapítója, Erik Bredhe szerint a hajón amúgy sem valószínű a járvány kockázata.

Ha ez nem lenne elég, a jachton még egy 10 000 palackos borospince lesz kóstolóteremmel együtt.


A figyelmetekbe ajánljuk