Ischia.

6 alulértékelt tengerpart, ahová mindenképp érdemes ellátogatni idén nyáron!

Európában számos rendkívül népszerű tengerparti település található, amelyeket a szezon során turisták ezrei lepnek el. Azonban vannak olyan helyek, amelyek szintén lenyűgözőek, mégsem ismerik azokat annyian. Az alábbi cikkben 6 olyan alulértékelt tengerparti települést mutatunk be, ahová mindenképp érdemes ellátogatni idén nyáron!


Ischia az egyik legalulértékeltebb úti cél Olaszországban. A Nápolyi-öbölben található sziget nincs túl messze a népszerű Capri szigetétől és az Amalfi-parttól, azonban olcsóbb és kevésbé zsúfolt, mint az előbbiek.

A nagyszerű strandoktól kezdve a természetes termálfürdőkön át az ősi várakig és a tengerparti éttermekkel rendelkező festői városokig, Ischia tökéletes célpont egy remek nyári vakációhoz.

Míg Szantorini és Mykonos szigeteit mindenki ismeri, idén nyáron érdemes lehet elutazni a kükládiai Milosz szigetére is.

A régóta rejtett gyöngyszemnek számító kis sziget lakossága alig több mint 5000 fő. Milos azonban egyre népszerűbb, köszönhetően lenyűgöző tájainak és hihetetlen strandjainak.

Ez is érdekelhet: Tengerpart helyett: Európa 5 legtisztább vadvízi úszóhelye

Sokak szerint a balkáni ország rendelkezik Európa legszebb tengerpartjaival. Emellett az sem elhanyagolandó szempont, hogy jóval megfizethetőbb mint a népszerűbb tengerpartok, azonban a legtöbb nyugati utazó számára az ország strandjai továbbra is viszonylag ismeretlenek.

Ksamil Albánia egyik legszebb tengerpartja, fehér homokos strandjaival és kristálytiszta vizével szinte minden turistát elkápráztat.

Ciprus strandjai szintén ámulatba ejtik az odalátogatókat. Ayia Napa szigete a Földközi-tenger mellett található, Törökországtól délre és Libanontól nyugatra.

Ayia Napa az ország egyik legjobb tengerpartja, amely gyönyörű strandjaival és üdülőhelyeivel vonzza be az utazókat. Ez a város arról is ismert, hogy finom, friss tengeri herkentyűket kínáló éttermek, élénk bárok és klubok, valamint megfizethető árak jellemzik.

Portugália Algarve-partja manapság aligha számít felfedezetlen gyöngyszemnek, ugyanis számos ottani tengerparti város népszerűsége robbanásszerűen megnőtt az utóbbi években.

Aljezur azonban még mindig egy kevésbé ismert úti cél, különösen a szörfösök számára. Rengeteg hihetetlen, eldugott strand is található itt, ahol a tömegtől távol pihenhetsz, túrázhatsz vagy sportolhatsz.

Horvátország jelenleg az egyik legkeresettebb úti cél Európában, ez pedig egyáltalán nem meglepő. Míg az olyan városokat, mint Dubrovnik és Hvar nyáron tömegek lepik el, Korcula egy nyugodtabb hangulatú sziget az Adriai-tengeren. Emellett sokkal kedvezőbbek az árai is, mint más horvátországi célpontoknak, amelyek a népszerű nyári hónapokban rendkívül drágák lehetnek.

Forrás: Travel Off Path

A figyelmetekbe ajánljuk