kemping sátor erdő

5 európai helyszín a zavartalan vadkempingezéshez

A vadkempingezés a legtöbb helyen tiltott, éppen ezért bárhová is indulunk sátrazni, fontos, hogy felelősségteljesen tegyük. Győződjünk meg róla, hogy nem hagyunk nyomot és nem szemetelünk, ezzel is bebizonyítva azt, hogy a kempingezéssel nem ártunk a természetnek. Íme öt hely Európában, ahol szabadon táborozhatunk!


Nærøy-fjord, Norvégia

Shutterstock

Norvégia a vadkempingezéshez való megengedő hozzáállása, valamint a fjordok, erdők és hegyek érintetlen természeti tájai miatt a listánk élén áll. A vadkempingezéshez pedig a Nærøy-fjord a legalkalmasabb. Csak vízi úton lehet megközelíteni, ami azt jelenti, hogy a természetbe merülve nem valószínű, hogy sok más kempingezővel találkozik az ember.

Ez is érdekelhet:Ezek a magyarok legnagyobb félelmei utazás előtt

Jón-szigetek, Görögország

g\u00f6r\u00f6gorsz\u00e1g sziget

Shutterstock

A görög szigetekről azt gondolhatod, hogy a turistákkal zsúfolt úti célok, de rengeteg olyan sziget van, ahol vadkempingezhetünk, némelyik pedig még lakatlan is. Érdemes kajakot bérelni, majd körbeevezni a Jón-szigetvilágot, hogy olyan strandokat találjunk, ahol nyugodtan felállíthatjuk a sátrunkat.

Korzika, Franciaország

korzika

Shutterstock

A napsütötte Korzika az egyik legmesésebb sziget Európában. Árnyas erdeiben és a különféle gyógynövényekkel borított dombjain rengeteg helyen lehet vadkempingezni. A tengerpartokon ugyan sátrat nem szabad felállítani, de a ponyva alatti alvás megengedett.

Rum, Skócia

Shutterstock

Rum szigetén, Kinloch kisvárosában, ahol a kompkikötő is található, mindössze 30 ember él. Innen indulhatunk többnapos vadkempingező expedícióra. Mielőtt pedig megkerülnénk a szigetet, érdemes Dibidilben letáborozni.

Olvasd el ezt is!8 egyszerű tipp, hogy spórolj a következő nyaralásod alatt

Szent Anna, Svédország

Shutterstock

A Szent Anna-szigetcsoport 6000 szigetből álló labirintus, a kopár szirtektől a sűrű erdőkig, amelyek többsége lakatlan. A svédországi közhasználati jognak köszönhetően a látogatók ott verhetnek sátrat, ahol csak akarnak, feltéve, hogy tiszteletben tartják a környezetet.

A figyelmetekbe ajánljuk