Ezek Európa legjobb gasztrofővárosai

Athén

Ezek Európa legjobb gasztrofővárosai

A legjobb helyeket délen és közép-keleten kell keresni, míg a nyugati nagyvárosok többsége a lista végén kullognak.

A londoni székhelyű Uswitch részletesebb kutatást végzett annak érdekében, hogy megállapítsa, melyek a legjobb európai fővárosok a gasztronómia kedvelői számára. A városokban a TripAdvisor adatait használta fel a következő változókra vonatkozóan: vegetáriánus, kávézó, pub, gyorsétterem, villásreggeli, átlagár és éttermek száma.

A felmérés szerint Athén a legjobb európai főváros az ételek szerelmeseinek: a 100-ból 88,47-es összpontszámmal került az első helyre. Meglepő, de Athén a harmadik legmagasabb pontszámot kapta a kávézóit tekintve, amellyel megelőzött szinte mindenkit.

Athén

Shutterstock

Csak a városban több mint 1000 vendéglátóhely közül lehet választani, amiben nincsenek benne a külső városrészek. Nem fogunk csalódni akkor sem, ha egy festői kis kávézó mellett döntünk, hiszen ezek a helyek 10-ből 9-es átlagértékelést kaptak. A várható költségek egy étkezésért pedig körülbelül 19,26 dollár (nagyjából hatezer forint

írja az Uswitch.

Belgrád

Shutterstock

Szerbia fővárosa, Belgrád a második helyen végzett összességében, és a vegetáriánus éttermek tekintetében a legjobb városnak minősítették. A harmadik helyen pedig egy másik kelet-európai főváros, Szófia áll.

Akik a villásreggelik szerelmesei, azoknak Tirana, Valletta és Lisszabon a legjobb választás. A negyedik, ötödik, hatodik helyen lévő városok a legjobb értékelést érték el a reggelik terén.

Ezután két közép-európai főváros következik Pozsony (Szlovákia) és Zágráb (Horvátország), ahol minőségi ételek állnak az ínyencek rendelkezésére. Zágráb ugyan 70 pont alá süllyedt az összpontszámát tekintve (68,76), de ezt bőven kárpótolja a magasra értékelt kávézói.

Lisszabon

Shutterstock

A top 10-et a romániai Bukarest zárja, ahol a legjobbak a kávézók a lista az Uswitch -szerint.

Budapest a 13. helyen zárt, a legalacsonyabb értékkel a gyorsétteremeink zárták, míg a legmagasabbal a kávézóink.


A figyelmetekbe ajánljuk