elefántok naplemente

Több mint 200 elefánt született Kenyában még 2020-ban. Az elefántok „baby boom"-jának megünneplésére és az ország vadvilágvédelem iránti elkötelezettségének előmozdítására a Magical Kenya és a Kenya Wildlife Service örökbefogadási és névadó ünnepséget szervezett az Amboseli Nemzeti Parkban.


Az idegenforgalomért és vadvilágért felelős kabinetfőnök, Najib Balala az elefántpopuláció növekedését „COVID-ajándéknak" nevezte, ami megmutatta, hogy a nehéz időkben is történhetnek „csodák".

A fesztivál célja az elefántok és élőhelyeik jövőjének biztosítása az emberekkel való békés együttélésben. Illetve támogatni fogják a kenyai kormány természetvédelmi és idegenforgalmi politikájának végrehajtását, valamint az adaptív irányítás eszközeit

– áll a közleményében.

Az African Wildlife Foundation volt az egyik első olyan szervezet, amely 5000 dolláros – megközelítőleg 1,8 millió forint – adományával jelképesen, de örökbe fogadta Kenyában az egyik elefántot. Az adományozók nyilvánvaló okok miatt nem tudták hazavinni az elefántot, de rendszeres tájékoztatást kaptak arról, hogy kedvencük hogy éli mindennapjait a nemzeti parkban.

Az Africa News eddig szerint 20 bébielefántot fogadtak örökbe új szülők szerte a világon, akik olyan neveket adtak a kicsiknek mint Magical Kenya, Minti és Rahachameleon. A kezdeményezés 2021. október 9-ig 16,5 millió kenyai shillinget – körülbelül 54 millió forintot – gyűjtött össze.

A bébielefántokkal kapcsolatos jó hírek mellett más pozitív statisztikát is bemutattak. Az elefántpopuláció összességében 12%-kal, míg a zsiráfpopuláció 34 ezer egyeddel nőtt, ami három év alatt mintegy 49%-os növekedést jelent.

(Travelandleisure)

A figyelmetekbe ajánljuk