Összesen 170 elefántot árverez el Namíbia az országot sújtó szárazság, valamint a megnövekedett elefántpopuláció miatt. A hatalmas emlősöket bárki megvásárolhatja.


Itt a lehetőség, hogy gazdagodjunk egy elefánttal, persze csak ha biztosítani tudjuk a tartásához szükséges feltételeket. Egyebek mellett az állatot karanténban kell tartani, valamint vadbiztos kerítést kell húzni az ingatlan köré, ahol nevelgetni szeretnénk. Emellett természetesen azt is igazolnunk kell, hogy az állatvédelmi hatóság engedélyezi-e elefánt behozatalát az országba.

Mindezt leszámítva igazából rém egyszerű hozzájutni az elefántokhoz, csak temérdek mennyiségű pénz kell hozzá.

A hivatalos adatok szerint a Dél-Afrikai országban 1995-ben 7500 elefánt élt, 2019-ben viszont a populáció már 24 ezer példányból állt. A megnövekedett egyedszám miatt az elefántok és emberek közötti incidensek száma is nőtt, részben ezzel indokolta Namíbia környezetvédelmi minisztériuma a meghirdetett árverést.

via MTI

Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk